four × two =

A password will be e-mailed to you.

Premierul Viorica Dăncilă şi reprezentanţi ai opoziţiei parlamentare au avut o întâlnire, ieri, la Guvern. Liderii USR au discutat la Guvern cu Viorica Dăncilă şi cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, despre ordonanţa de urgenţă pe care intenţionează să o dea Guvernul pentru modificarea Codului penal şi a Codului de procedură penală. „Emiterea unei ordonanţe pe justiţie ar crea în România criză de percepţie şi o criză socială fără precedent, care ar acoperi cu totul perspectiva preluării Preşedinţiei UE, pentru că discuţia a fost undeva între aceste două elemente. Tema a fost evident cea pe justiţie, dar, în egală măsură, am accentuat şi acest element important – România va prelua în câteva zile cea mai prestigioasă poziţie de politică externă pe care statul nostru a avut-o de la Principatele lui Alexandru Ioan Cuza până acum. Şi din această perspectivă, o ordonanţă de urgenţă considerăm că ar crea o vulnerabilitate de mesaj, care pe perioada Preşedinţiei va fi permanent adusă în discuţie”, a declarat liderul USR, Dan Barna, după întâlnire.
Pe de altă parte, într-un comunicat de presă, Guvernul susţine „că este în lucru la Ministerul Justiţiei un proiect de act normativ care are în vedere punerea în acord a legislaţiei cu deciziile Curţii Constituţionale şi transpunerea unor directive europene pentru care România riscă procedura de infringement”.
Primul-ministru a adăugat că va ţine cont de toate propunerile constructive, astfel încât legislaţia naţională să fie în acord cu reglementările europene şi cu Constituţia României.

Apreciază calitatea articolului

EVALUAȚI ARTICOLUL -
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...