vineri, aprilie 19, 2024
AcasăNaționalUdrea află astăzi dacă i se suspendă pedeapsa

Udrea află astăzi dacă i se suspendă pedeapsa

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) au decis ca solicitările de suspendare a pedepselor şi contestaţiile în anulare pentru Elena Udrea şi Tudor Breazu să fie judecate joi, începând cu ora 15.00.

Avocatul Elenei Udrea, Veronel Rădulescu, s-a prezentat, joi, la ÎCCJ pentru a cere schimbarea termenului de judecare a constestaţiei în anulare formulată în numele ei, precizând că magistraţii au dat dovadă de „obstrucţionare a justiţiei” pentru că nu au suspendat pedeapsa şi pentru clienta sa.

„Am formulat o cerere de preschimbare de termen în dosarul doamnei Elena Udrea. Am justificat o urgenţa soluţionării cauzei, având în vedere inechitatea creată prin pronunţarea unei soluţii diferite în alt complet de judecată, faţă de soluţia pronunţată în completul nostru. (…) DNA a solicitat dosarul de fond al cauzei în data de 3 decembrie şi ÎCCJ cu celeritate a înaintat dosarul pe 4 decembrie. Pe 18 decembrie, Înalta Curte a solicitat să-i fie restituit dosarul pentru a fi judecate cauzele aflate pe rol în 19 decembrie. DNA nu a înţeles să se supună dispoziţiilor instanţei şi chiar procurorul de sedinţă a cerut amânarea cauzei pentru lipsa dosarului. Mi se pare ca acest aspect e unul foarte grav. Dosarul solicitat e o veritabilă fapta de obstrucţionare a justiţiei”, a declarat avocatul Veronel Rădulescu, la sediul instanţei supreme.

Potrivit acestuia, completul 2 de 5 judecători a decis suspendarea pedepsei pentru Rudel Obreja şi pentru Alina Bica, deşi nici aceştia nu aveau dosarele pe masă, ele fiind la DNA.

Contestaţia Elenei Udrea a fost judecată de Completul 3, format din judecătorii Vasile Francisca Maria, Cerbu Silvia, Bogdan Ioana, Alexandrescu Anca Mădălina şi Iancu Ana.

„Asta ţine de practica neunitară. Tocmai ICCJ, care e chemată de lege să asigure aplicarea unei practici unitare, în cele trei completuri de judecată a pronuntat soluţii diferite. În două dintre ele a fost amânată, în cauza noastră şi cea a lui Breazu (…) iar la Completul 2, instanţa a dat o soluţie corectă de admitere în principiu de suspendare şi punere în libertate”, a mai spus Veronel Rădulescu.

Elena Udrea a depus, prin avocat, o cerere de suspendare a pedepsei, însă judecarea acesteia a fost iniţial amânată pentru 28 ianuarie, deoarece dosarul nu se afla în arhivă.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
5.8 ° C
7.6 °
5.5 °
82 %
2.1kmh
46 %
vin
5 °
sâm
14 °
Dum
11 °
lun
12 °
mar
14 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doina Federovici, de la începutul primăverii, când încă nu știa că anunțase cu patru ani înainte că nu va candida decât pentru un mandat.

EDITORIAL

Idioțenia cu armata obligatorie este o temă foarte dragă atât românașilor de rând, cât și politicienilor, iar în ultima vreme discuțiile pe marginea subiectului...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...