5 × 4 =

A password will be e-mailed to you.

Publicaţia online Sputnik România afirmă că premierul Viorica Dăncilă este „Omul Politic Român al Anului Centenarului”. Cititorii publicaţiei susţin, într-un sondaj online, propunerea.

Sputnik România a iniţiat un sondaj în care îi întreabă pe cititori ce părere au în legătură cu propunerea ca Dăncilă să fie desemnată „Omul Politic Român al Anului Centenarului”.  „Prima femeie din istoria ţării care conduce Guvernul a avut intervenţii memorabile în Parlament, în cadrul unor manifestări interne şi internaţionale, la şedinţele Cabinetului sau în diverse interviuri şi conferinţe de presă”, scrie acest site, sponsorizat de autorităţile de la Moscova.

În plus, potrivit Sputnik România, „pe plan extern (n.r. – Dăncilă) a promovat apropierea demnă de Uniunea Europeană, dar a insistat pe relaţionarea interbalcanică, precum şi cu două puteri extra comunitare – Israel şi Turcia”. „În aceste condiţii un om politic s-a dovedit o uriaşă surpriză, dovedind calm, pricepere şi, peste toate, un nivel al demnităţii mult peste ce am văzut în ultimii ani – premierul Viorica Dăncilă”, concluzionează site-ul propagandei ruse.

Sputnik este o agenţie de presă care controlează şi o reţea de site-uri în peste 40 de limbi, fiind finanţată de guvernul Rusiei. New York Times aprecia, în 2017, că împreună cu postul TV Russia Today, formează „puternice arme informaţionale”. În acelaşi an, preşedintele Macron a interzis celor două mijloace de informare în masă să mai participe la evenimentele din campania electorală, acuzându-le că difuzează ştiri false.

Apreciază calitatea articolului

EVALUAȚI ARTICOLUL -
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...