vineri, martie 29, 2024
AcasăNaționalÎncă 4 decese din cauza gripei. Numărul total ajunge la 43

Încă 4 decese din cauza gripei. Numărul total ajunge la 43

Trei bărbaţi în vârstă de 40, 49 şi 93 de ani din judeţele Giurgiu, Brăila şi respectiv Bucureşti, precum şi o femeie de 87 de ani din judeţul Iaşi au murit din cauza gripei, numărul total al deceselor ajungând astfel la 43. Cu toţii sufereau şi de alte boli şi nu erau vaccinaţi antigripal.

Potrivit Institutului Naţional de Sănătate Publică, o femeie în vârstă de 87 de ani din judeţul Iaşi a murit din cauza virusului gripal tip A. Victima suferea şi de alte boli, nefiind vaccinată antigripal. Decesul a fost înregistrat în data de 27 ianuarie.

De asemenea, printre victime se află şi un bărbat de 49 de ani, din judeţul Brăila, care a fost confirmat cu virus gripal tip A şi avea şi alte condiţii medicale preexistente.

O altă victimă este un bărbat de 93 de ani din municipiul Bucureşti, de asemenea având şi alte probleme de sănătate. Decesul a fost înregistrat pe 25 ianuarie.

Conform Institutului Naţional de Sănătate Publică, în data de 24 ianuarie, a murit şi un bărbat de 40 de ani din judeţul Mureş. Acesta avea şi alte condiţii medicale preexistente.

Niciuna dintre cele patru persoane nu era vaccinată antigripal.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat, vineri, că România este în pragul unei epidemii, precizând însă că pentru a putea fi declarată stare de epidemie trebuie ca săptămâna aceasta numărul cazurilor diagnosticate de gripă să fie mai mare decât cel estimat. Sorina Pintea a spus că va face publice datele marţi.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
18.6 ° C
18.8 °
17.7 °
27 %
6.7kmh
24 %
vin
19 °
sâm
25 °
Dum
25 °
lun
27 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici hoții nu-s dezamăgiți și rămâi și tu cu mașina întreagă.

EDITORIAL

În avalanșa de știri, săptămâna trecută una a trecut aproape neobservată. Este vorba de anunțul făcut de Doina Federovici, președinta consiliului județean, că nu...

EPIGRAMA ZILEI

Drag mi-a fost calul bălan Și pe badea în Merțan Drag mi-e badea și în car Dacă e ... milionar!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...