vineri, aprilie 19, 2024
AcasăNaționalIlie Năstase, condamnat la 9 luni şi 10 zile de închisoare cu...

Ilie Năstase, condamnat la 9 luni şi 10 zile de închisoare cu suspendare

Fostul tenisman Ilie Năstase a fost condamnat, miercuri, la 9 luni şi 10 zile de închisoare cu suspendare, după ce a refuzat recoltarea de probe biologice când a fost oprit de poliţiştii de la Brigada Rutieră.

Judecătoria sectorului 1 a stabilit că Ilie Năstase se face vinovat de cele două acuzaţii pentru care a fost trimis în judecată de procurorii bucureşteni.

Astfel, acesta a primit 8 luni de închisoare cu suspendare pentru refuz de recoltare de probe şi 4 luni de închisoare cu suspendare pentru conducerea unui vehicul având dreptul de a conduce suspendat. Judecătorii au contopit cele două pedepse şi au stabilit ca Ilie Năstase să o execute pe cea mai grea, cea de 8 luni, pe care au majorat-o cu o lună şi 10 zile.

Judecătorii au mai stabilit ca termenul de încercare să fie de doi ani de zile, perioadă în care fostul tenisman este obligat să respecte mai multe condiţii stabilite de instanţă în baza legii.

Decizia de miercuri nu este definitivă şi poate fi contestată de toate părţile din proces, caz în care dosarul va ajunge la instanţa superioară.

Pe 25 mai 2018, în jurul orei 4,45, pe Şoseaua Nordului, zona Ambasada Chinei, poliţiştii Brigăzii Rutiere au oprit pentru control un autoturism condus de Ilie Năstase. Întrucât acesta se afla într-o vizibilă stare de ebrietate, fostului tenisman i s-a solicitat să fie testat cu aparatul alcooltest, moment în care acesta a devenit recalcitrant, a adresat injurii poliţiştilor, motiv pentru care a fost încătuşat şi condus la sediul INML pentru recoltare de probe biologice.

Ilie Năstase a refuzat să îi fie recoltate probe biologice şi a fost dus la sediul Brigăzii Rutiere, unde i-a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice şi pentru refuz de recoltare de probe biologice.

În aceeaşi zi, la câteva ore distanţă, Ilie Năstase a fost prins din nou de poliţişti, de această dată în timp ce conducea fără permis un scuter.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
6.1 ° C
6.1 °
4.3 °
95 %
2.7kmh
100 %
vin
11 °
sâm
15 °
Dum
8 °
lun
12 °
mar
8 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Senatorul Trufin arată pe unde se poate ieși cel mai rapid din județ. Nu acum, în viitor, evident.

EDITORIAL

Ca la fiecare patru ani, înainte de începerea cursei electorale, stâlpii electrici ai județelor, în special cei din orașe, s-au umplut cu postere cu...

EPIGRAMA ZILEI

Găina bătrână Face ciorba bună, Puica tinerea Face ce vrea ea!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...