twenty + nine =

O nouă parola a fost trimisă către email-ul tău.

Alianța USR – PLUS poate candida în această formulă la alegerile europarlamentare după ce Înalta Curte a anulat vineri seară decizia BEC, potrivit deciziei pronunțate de un judecător în ședință publică. Înalta Curte de Casație și Justiție a admis vineri seară contestația depusă vineri dimineață de cele două partide față de decizia de joi a Biroului Electoral Central.

Sentința a fost pronunțată de un complet de trei judecători. Decizia e definitivă, nu poate fi atacată.
Decizia a fost posibilă doar după ce Nicușor Dan s-a reînscris joi seara în USR, ca membru simplu. ”Aseară, înainte de a semna protocolul Alianței 2020 USR PLUS am depus o cerere de înscriere în USR, la filiala Sector 6, unde am fost membru inițial. Cererea de adeziune a fost acceptată”, a declarat Nicușor Dan pentru G4Media.ro
El a explicat că a făcut acest gest doar ca să poată semna în mod legal protocolul Alianței 2020 și că după ce instanța și Biroul Electoral Central va accepta asocierea dintre cele două partide, va demisiona din nou din USR.
Joi seară, Nicușor Dan anunțase că a găsit soluția care să îi permită să contrasemneze în mod legal protocolul Alianței USR PLUS și precizează că face tot ce ține de el pentru ca o opțiune electorală îmbrățișată de o parte a populației să poată fi prezentă pe buletinele de vot în 26 mai.

Apreciază calitatea articolului

EVALUAȚI ARTICOLUL -
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...