2 × three =

O nouă parola a fost trimisă către email-ul tău.

Pentru a încerca să distragă atenţia de la protestele de amploare, ministrul Transporturilor, Răzvan Cucu, a anunţat că în timpul protestului vor începe lucrările la „Autostrada Moldovei” (!?!). În realitate e vorba de varianta ocolitoare a Bacăului. Proiectul lansat de Răzvan Cuc a mai fost inaugurat odată, în 2015, când premier era Victor Ponta, dar firma din Turcia care câştigase licitaţia a abandonat lucrările pentru că a intrat în faliment în 2017, fiind în litigiu cu statul român.

Realizarea centurii Bacăului costă şi mai mult. Dacă în 2015 preţul de execuţie era 93 milioane de euro, la tăierea asta de panglică a ministrului Cuc lucrarea costă 142 milioane euro. Segmentul respectiv de drum are lungimea de 30,8 kilometri şi durata de execuţie este trei ani.

Lucrarea respectivă a fost atribuită prin licitaţie acum o lună, iar angajaţii firmei constructoare lucrează pe şantier de o săptămână, însă ministrul Cuc a fost astăzi să inaugureze începerea lucrărilor în speranţa probabil a avea un contraargument în faţa românilor care au protestat pentru autostrăzi şi infrastructură rutieră decentă în România.

Băcăuanii au înţeles diversiune şi au participat în număr mare la protestul „#şîeu”. Sute de şoferi au oprit maşinile şi au blocat circulaţia pe ambele sensuri ale drumului Bacău – Buhuşi – Piatra Neamţ, timp de 15 minute, la ora 15:00. Au fost oprite spontan atât camioane, TIR-uri, cât şi autoturisme, şoferii staţionând, fără să claxoneze, dar cu motoarele pornite şi luminile aprinse pe avarii. Coloanele de maşini oprite s-au întins pe câţiva kilometri în zona localităţii băcăuane Hemeiuş.

De asemenea, la ora 15:00, zeci de maşini au oprit în centrul oraşului, în faţa Prefecturii Bacău şi au început să claxoneze. Mai mulţi oameni au venit cu însemne „#şîeu”.

se încarcă...

Apreciază calitatea articolului

7 VOTURI - MEDIE: 4,43
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...