five × 4 =

A password will be e-mailed to you.

Aproape 3 milioane de cutii cu chibrituri contrafăcute au fost confiscate în Portul Constanţa Sud Agigea. Containerul în care au fost găsite cutiile sosise din Pakistan şi urma să ajungă la o societate comercială din judeţul Ilfov.

Potrivit unui comunicat transmis, marţi, de Garda de Coastă, poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali din cadrul Biroului Vamal Constanţa Sud au făcut, în luna februarie, un control asupra unui container sosit din Pakistan, având ca destinatar o societate comercială de pe raza judeţului Ilfov.

În urma controlului, au fost descoperite 2.753.000 cutii chibrituri, susceptibile a fi contrafăcute.

„Astfel, poliţiştii de frontieră au extins cercetările şi, în urma confirmării din partea titularului de marcă a faptului că bunurile aduc atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute, în data de 19.03.2019, s-au sesizat din oficiu sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate. De asemenea, s-a stabilit că administratorul firmei este un cetăţean iranian, în vârstă de 34 de ani”, arată sursa citată.

Dacă ar fi fost vândute ca produse de marcă, ar fi avut valoarea totală de peste 600.000 lei.

Chibriturile au fost confiscate pentru continuarea cercetărilor.

Apreciază calitatea articolului

2 VOTURI - MEDIE: 3,00
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...