Grefierii protestează astăzi în Piaţa Victoriei

0

Peste 1.500 de sindicalişti ai grefierilor reuniţi în patru sindicate şi o asociaţie profesională, cărora li se vor alătura sindicalişti de la Federaţia Publisind şi de la Blocul Naţional Sindical, sunt aşteptaţi să protesteze vineri, în Piaţa Victoriei, pentru condiţii mai bune de muncă.

Mitingul va fi organizat vineri, 22 martie, între orele 11.00 şi 13.00, în Piaţa Victoriei, de Sindicatul Naţional al Grefei Judiciare (SNGJ) Dicasterial, alături de care vor participa sindicalişti de la SindJust Bihor, Sindicatul Grefierul Alba şi Sindicatul Dreptatea Vrancea, afiliate la Federaţia Publisind, care reprezintă 75% din totalul personalului auxiliar de specialitate şi conex din instanţe şi parchete, la nivel naţional.

Grefierii sunt susţinuţi şi de Asociaţia Grefierilor din România şi de federaţiile membre ale Blocului Naţional Sindical. Lor li se vor adăuga grefieri din instanţele şi parchetele bucureştene, precum şi din partea sindicatelor afiliate la federaţiile membre ale Blocului Naţional Sindical, a declarat, pentru MEDIAFAX, Cătălin Trăistaru, preşedintele SNGJ Dicasterial.

Grefierii sunt nemulţumiţi de volumul mare de activitate şi cer suplimentarea schemelor de personal şi elaborarea unui nou statul al profesiei, care să recunoască atribuţiile efective ale grefierilor. Aceştia mai cer regulamente interne care să corespundă realităţilor din instanţe şi parchete, ”transpuse într-o salarizare corespunzătoare, dar, mai ales, unitară”.

Membrii organizaţiilor sindicale reprezintă personalul auxiliar de specialitate, cea mai numeroasă categorie din sistem, aproximativ 8.000 de persoane şi este formată din grefieri, grefieri-arhivari, grefieri-registratori, grefieri statisticieni, grefieri documentarişti şi specialişti IT şi personal conex – agenţi procedurali, aprozi şi şoferi.

Mitingul a fost anunţat, iniţial, pentru 15 martie 2019, dar Primăria Municipiului Bucureşti a refuzat avizarea, motivând perturbarea acţiunilor organizate în contextul exercitării de România a Preşedenţiei Consiliului UE, spun organizatorii.

Deplasarea participanţilor se va face cu peste 25 de autocare şi microbuze care vor veni în Capitală din toate colţurile ţării.

Mitingul de vineri va fi urmat de alte acţiuni de protest, organizate împreună cu Federaţia Publisind, pe termen nedeterminat, până la soluţionarea revendicărilor.

+0 -0
se încarcă...