sixteen + eighteen =

A password will be e-mailed to you.

Liderii PLUS şi USR, Dacian Cioloş şi Dan Barna, au depus, marţi la BEC, peste 500.000 de semnături şi lista candidaţilor pentru alegerile europarlamentare. Cei doi au declarat că acesta este un pas în plus pentru a scăpa România de hoţie şi pentru a repune ţara noastră pe drumul spre Europa.

„Astăzi (marţi – n.r.) facem un pas în plus pentru a scăpa România de hoţie şi de penali şi pentru a reîncepe drumul României spre Europa, spre democraţia adevărată şi spre bunăstare. Facem lucrul acesta cu ajutorul a peste 500. 000 de români pe care i-am întâlnit în aceste ultime săptămâni mergând pe stradă, peste tot în ţară, cu ajutorul lor mergem astăzi înainte. Vreau să le mulţumim pentru încrederea pe care ne-au acordat-o. Am strâns peste 500,000 de semnături după ce ne-am întâlnit cu milioane de români în aceste zile, doar în Bucureşti au fost strânse peste 130.000 de semnături, în diaspora peste 22,000 de semnături. O cifră semnificativă dacă ne gândim la faptul că la ultimele alegeri europarlamentare au participat la vot circa 30.000 de români în diasporă”, a declarat Dacian Cioloş, înaintea depunerii, la BEC, a listelor cu semnături şi a candidaţilor la alegerile pentru PE.

La rândul său, preşedintele USR a afirmat că cele două partide s-au mobilizat şi au strâns 520.000 de semnături, precizând că Alianţa va începe deplasările prin ţară în următoarele două luni.

„520,000 de cetăţeni au semnat, 520.000 de semnături reale adunate de colegii noştri din USR şi din PLUS adunate în toată ţara şi în diaspora, 520.000 de oameni care vor o Românie fără penali şi fără hoţie. Sunt 520.000 de oameni pe care putem construi încrederea şi speranţa pentru alegerile care vor urma. Am fost în această lună şi în Iaşi şi în Braşov şi în Timişoara şi în Craiova şi în Cluj şi în Constanţa şi am spus un lucru foarte simplu: dacă fiecare dintre noi mai duce încă trei oameni la vot câştigăm alegerile. Dacă fiecare din cei 520.000 de oameni care susţin alianţa USR-PLUS, care vor o Românie fără hoţie şi fără penali duc încă trei oameni la vot, România se face bine începând cu 26 mai. Mergeţi la vot pe 26 mai, duceţi încă doar trei oameni cu voi şi speranţa se va rostogoli mai departe şi redevenim o ţară normală, o ţară Europeană, o ţară de care putem să fim mândri şi în care putem trăi cu mândrie. Mergem acum să depunem aceste semnături. Începem. Vom continua deplasarea şi în marile oraşe şi în oraşele mici şi în comune în cele două luni care urmează şi suntem foarte siguri că România redevine statul acela european fără penali în funcţii publice”, a spus Barna.

Lista comună a alianţei USR-PLUS la europarlamentare este formată din:

1. Dacian Cioloş, preşedintele PLUS,

2. Cristian Ghinea (USR),

3. Dragoş Pîslaru (PLUS),

4. Clotilde Armand (USR),

5. Dragoş Tudorache (PLUS).

6. Nicolae Ştefănuţă (USR),

7. Vlad Botoş (USR),

8. Ramona Strugariu (PLUS),

9. Vlad Gheorghe (USR),

10. Alin Mituţă (PLUS),

11. Anamaria Naomi Reniuţ (PLUS),

12. Valeriu Nicolae (PLUS),

13. Oana Ţoiu (PLUS),

14. Radu Ghelmez (USR),

15. Liviu Iolu (PLUS).

Apreciază calitatea articolului

2 VOTURI - MEDIE: 5,00
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...