eighteen − nine =

A password will be e-mailed to you.

Guvernul Dăncilă s-a reunit în şedinţă la ora 8.00, pe ordinea de zi publicată nefiind trecut proiectul pentru modificarea OUG pe fiscalitate 114/2018.

„În consens cu părţile implicate, modificăm trei acte normative: Este vorba despre OUG 114, OUG 50 şi OUG 62”, a anunţat premierul în debutul şedinţei.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi că ar fi ilegitimă o ordonanţă pe coduri, atâta timp cât a anunţat convocarea referendumului.

Cu toate că proiectul pentru modificarea OUG 114 nu figurează pe ordinea de zi a reuniunii de vineri a Executivului, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că Guvernul va adopta actul normativ, precizând că Viorica Dăncilă urmează să decidă dacă va elimina plafonarea preţului gazelor pentru consumatorii industriali.

Referitor la subiectul justiţiei, premierul Viorica Dăncilă a discutat, joi, într-o teleconferinţă cu Frans Timmermans, aceasta promiţându-i prim-vicepreşedintelui Comisiei Europene că Guvernul nu va adopta în şedinţa de vineri o ordonanţă de urgenţă pentru modificarea codurilor penale, au declarat surse politice pentru MEDIAFAX.

La câteva ore, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că emiterea unei ordonanţe pe coduri ar fi ilegitimă, atâta timp cât a convocat referendumul pentru 26 mai pe problemele din justiţie.

„E dreptul meu să chem oamenii să îşi exprimă opinia cu privire la chestiuni de interes naţional. PSD încearcă să deturneze statul român făcând legi în propriul interes. E ilegitimă o OUG în această materie înainte ca voinţa cetăţenilor să fie exprimată la referendum”, a spus Klaus Iohannis.

Apreciază calitatea articolului

3 VOTURI - MEDIE: 5,00
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...