joi, martie 28, 2024
AcasăNaționalGuvernul, în şedinţă la 8.00 dimineaţa

Guvernul, în şedinţă la 8.00 dimineaţa

Guvernul Dăncilă s-a reunit în şedinţă la ora 8.00, pe ordinea de zi publicată nefiind trecut proiectul pentru modificarea OUG pe fiscalitate 114/2018.

„În consens cu părţile implicate, modificăm trei acte normative: Este vorba despre OUG 114, OUG 50 şi OUG 62”, a anunţat premierul în debutul şedinţei.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi că ar fi ilegitimă o ordonanţă pe coduri, atâta timp cât a anunţat convocarea referendumului.

Cu toate că proiectul pentru modificarea OUG 114 nu figurează pe ordinea de zi a reuniunii de vineri a Executivului, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că Guvernul va adopta actul normativ, precizând că Viorica Dăncilă urmează să decidă dacă va elimina plafonarea preţului gazelor pentru consumatorii industriali.

Referitor la subiectul justiţiei, premierul Viorica Dăncilă a discutat, joi, într-o teleconferinţă cu Frans Timmermans, aceasta promiţându-i prim-vicepreşedintelui Comisiei Europene că Guvernul nu va adopta în şedinţa de vineri o ordonanţă de urgenţă pentru modificarea codurilor penale, au declarat surse politice pentru MEDIAFAX.

La câteva ore, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că emiterea unei ordonanţe pe coduri ar fi ilegitimă, atâta timp cât a convocat referendumul pentru 26 mai pe problemele din justiţie.

„E dreptul meu să chem oamenii să îşi exprimă opinia cu privire la chestiuni de interes naţional. PSD încearcă să deturneze statul român făcând legi în propriul interes. E ilegitimă o OUG în această materie înainte ca voinţa cetăţenilor să fie exprimată la referendum”, a spus Klaus Iohannis.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
10.2 ° C
13.7 °
10 °
54 %
4.7kmh
46 %
joi
11 °
vin
16 °
sâm
22 °
Dum
24 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...