2 − 1 =

A password will be e-mailed to you.

Pachete cu droguri au fost găsite, duminică, în a doua zi a operaţiunii de amploare desfăşurată de Poliţia Română, DIICOT şi Jandarmerie, pe plajele din Eforie, Olimp, 23 August, Costineşti şi Constanţa. Unele pachete au fost ascunse în veste de salvare.

După ce în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică au fost găsite pachete în zona Agigea, duminică, alte colete au fost găsite la Eforie, Olimp, 23 August, Costineşti şi în Constanţa. Ulterior, au mai fost găsite în Constanţa şi Mangalia. Între acestea, în două cazuri, stupefiantele fuseseră ascunse în veste de salvare.

În total, duminică au fost identificate de-a lungul litoralului un număr de 12 pachete cu cocaină.

Pachetele cu droguri au fost găsite atât de localnici, care au sunat apoi la 112 anunţând descoperirea, cât şi de poliţişti, care sunt ajutaţi în acţiunea lor şi de câini de urmă.

În continuare, sute de poliţişti şi jandarmi caută pachetele cu droguri de-a lungul întregului litoral, acţiunea având loc în cadrul unui dosar instrumentat de DIICOT.

Cetăţenilor din zona litoralului românesc li s-a reamintit, duminică, să nu deschidă pachete pe care le găsesc pe plajă, să anunţe cel mai apropiat poliţist sau să sune la 112, dacă găsesc astfel de colete. Acestea pot conţine droguri cu o concentraţie foarte mare, de peste 90 la sută, extrem de periculoasă pentru viaţa oamenilor.

În perioada 5 – 6 aprilie, pe litoralul din judeţul Constanţa s-a depistat şi ridicat cantitatea de 131 de kilograme de droguri.

Pe 29 martie 2019, procurorii DIICOT au adus la sediul central din Capitală saci întregi de cocaină găsiţi într-o şalupă din Delta Dunarii, drogurile având o valoare estimată pe piaţă de 300 de milioane de euro. Anchetatorii au fost sesizaţi după ce, pe raza unei localităţi din judeţul Tulcea, dintr-o dubiţă înmatriculată în România a căzut un pachet ambalat conţinând un kilogram de cocaină, cu puritate de 90%.

Apoi ancheta poliţiştilor şi a procurorilor a dus la descoperirea a aproape o tonă de cocaină, în interiorul unei bărci de pe malul Mării Negre, în Sfântu Gheorghe. Întreaga captură de cocaină avea o puritate de 90%, anunţa atunci procurorul-şef DIICOT Felix Bănilă, care preciza că, pe piaţa drogurilor, la momentul vânzării, această cantitate urma să fie triplată, prin combinarea cu diferite substanţe.

Drogurile proveneau din America de Sud şi au fost transportate în România pe cale maritimă.

Apreciază calitatea articolului

EVALUAȚI ARTICOLUL -
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...