six + 17 =

A password will be e-mailed to you.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul privind eliberarea din funcţia de procuror a lui Mircea Negulescu, în prezent suspendat din funcţie, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina, ca urmare a aplicării sancţiunii disciplinare constând în excluderea din magistratură.

„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat luni, 22 aprilie a.c., decretul privind eliberarea din funcţia de procuror a domnului Mircea Negulescu, în prezent suspendat din funcţie, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina – ca urmare a aplicării sancţiunii disciplinare constând în excluderea din magistratură”, se arată într-un anunţ al Administraţiei Prezidenţiale.

Pe 8 aprilie 2019, magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis excluderea din magistratură a procurorului Mircea Negulescu, decizia fiind definitivă.

Pe 28 septembrie 2018, Secţia pentru Procurori a CSM a decis suspendarea din magistratură a lui Lucian Onea, fost şef DNA Ploieşti, şi a lui Mircea Negulescu, fost procuror la această structură. Decizia a fost contestată ulterior de Mircea Negulescu la Înalta Curte.

Cei doi sunt acuzaţi că au constrâns anumiţi martori să facă sesizări şi tabele false cu alegători din Republica Moldova, documente din care să rezulte că alegătorii ar fi primit bani drept „mită electorală”. Potrivit unor surse judiciare, este vorba despre o sesizare întocmită de către fostul deputat Vlad Cosma pe numele unui cetăţean din Chişinău, Serghei Petruş. Vlad Cosma ar fi fost ameninţat de către Lucian Onea că îi va întocmi dosar penal surorii acestuia, Andreei Cosma. Ulterior, Vlad Cosma a declarat public că Serghei Petruş nu există.

Apreciază calitatea articolului

2 VOTURI - MEDIE: 5,00
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...