spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăNaționalFenomen meteo extrem: O nouă TORNADĂ în Călăraşi

Fenomen meteo extrem: O nouă TORNADĂ în Călăraşi

O nouă tornadă a fost filmată luni seară în Călăraşi. Imaginile cu fenomenul meteo extrem au împânzit reţele de socializare, fiind distribuite şi pe pagina de Facebook a Consiliului Judeţean.

O nouă tornadă a fost filmată luni seară în Călăraşi. Cel puţin 10 case au rămas fără acoperişuri din cauza tornadei ce s-a format în zona localităţii Drajna.

Peste 180 de pompieri au fost pregătiţi să intervină în zonele vizate de avertizarea cod roşu de vijelii, anunţă IGSU. În zonele vizate au fost transmise mesaje de avertizare către populaţie prin sistemul Ro Alert.

„În urmă cu puţin timp, ANM a emis o avertizare COD ROŞU în judeţele Ialomiţa şi Călăraşi, care vizează fenomene meteorologice imediate – vânt cu peste 100-110 km/h, cu aspect tornadic, grindină de mari dimensiuni, averse torenţiale ce vor cumula cantităţi de 30-35 l mp”, anunţă IGSU.

În zonele de manifestare a fenomenelor au fost transmise mesaje de avertizare către populaţie prin sistemul Ro_Alert.

La nivelul celor două judeţe au fost activate grupele operative ale ISU şi au fost dispuse măsuri de mobilizare imediată a forţelor şi mijloacelor de intervenţie.

În funcţie de evoluţia situaţiei din teren, echipajele de salvatori pot fi suplimentate imediat cu personal alertat din turele libere. În situaţia manifestării vântului puternic şi căderilor de grindină, recomandăm populaţiei să rămână în spaţii închise care le asigură protecţia şi să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâţi. De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanţă faţă de copaci sau stâlpi de electricitate”, adaugăI IGSU.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
12.2 ° C
12.2 °
12.2 °
66 %
2.6kmh
100 %
joi
13 °
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
19 °
lun
19 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...