Tensiuni la vârful Alianței USR-PLUS

0

Alianța USR-PLUS nu stă deloc pe roze. Și asta nu numai la Botoșani, ci și la nivel central.

Liderul USR Dan Barna a avut o reacție tăioasă la scrisoarea deschisă dată publicității duminică de partidului lui Dacian Cioloș în care este propusă de fapt fuziunea celor două formațiuni politice prin constituirea unui organism de conducere comun. Acesta afirmă, într-o postare pe Facebook, că Alianța USR-PLUS va merge mai departe, dar că ea trebuie să se construiască pe „loialitate între parteneri” și „de aceea nu o să ne împiedicăm în gesturi precum o întrerupere la o conferință de presă sau scrisori deschise trimise prin presă”.

Dan Barna mai spune că „un proiect politic mare, care să facă bine României, se face cu viziune și generozitate”. El amintește că USR a propus PLUS realizarea fuziunii, încă de la alegerile europarlamentare. „Am toată încrederea că vom trece peste mici gesturi și speculații de moment și ne vom putea concentra pe temele mari. Le suntem datori oamenilor care cred în noi. Singura opțiune este succesul”, încheie liderul USR.

Reacția lui Dan Barna vine după ce, duminică, Consiliul Național al PLUS a dat publicității o scrisoare deschisă adresată atât membrilor propriului partid, cât și celor ai USR, în care este propusă constituirea unui organism de conducere comun al celor două partide, în care secretarul general să fie ales în comun. Dacian Cioloș a declarat, într-o conferință de presă în care a detaliat propunerea făcută partenerilor din USR, că formarea unei conducere comune care să acționeze în baza unui program politic asumat de ambele partide este un pas care să faciliteze procesul fuzionării.

Tensiunile dintre cele două partide se manifestă atât la centru, cât și în teritoriu. În seara alegerilor prezidențiale, cele două staffuri de campanie au urmărit separat rezultatele. Atunci, cei doi lideri locali au încercat să dezmintă ruptura evidentă între partide. „Nu este o ruptură între PLUS şi USR. Au mai venit nişte colegi şi a trebuit să plec. Am vorbit cu Andrei (n.r. – Andrei Drancă, președintele USR Botoșani) la telefon şi am stabilit… Sunt sediile mici. Sunt două echipe de campanie ca să putem să-i ajutăm pe toţi cei 427 de delegaţi”, declara atunci Magda Oleniuc, în timp ce Andrei Drancă susținea că „nu e neapărat o ruptură”. „Au fost mici chestii, dar sunt la nivel de ţară nu numai la nivel de Botoşani! Alianţa merge în continuare! Suntem într-o alianţă politică”, a conchis Drancă.

Deja ai votat!
se încarcă...