spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăNaționalPrimul medic infectat cu coronavirus. 30 de cazuri confirmate în România

Primul medic infectat cu coronavirus. 30 de cazuri confirmate în România

Un nou caz de îmbolnăvire cu coronavirus a fost înregistrat miercuri dimineață, al 30-lea caz la nivel național. Este vorba de o femeie de 43 ani, contact al pacientului care a fost internat în Spitalul Dimitrie Gerota. Ea este medic în spital.

Ministerul de Interne a făcut, marţi, precizări cu privire la cazul bărbatului infectat cu coronavirus de la spitalul Dimitrie Gerota din Bucureşti.

El are 60 de ani, este pensionar al MAI din 2015 și lucrează la ADP sector 4. În 5 martie, el a fost internat în spital, cu simptome diferite de cele uzuale la infectarea cu coronavirus, însă le-a dezvoltat la trei zile de la internare.

Bărbatul declarase pe propria răspundere că nu a călătorit în afara ţării, când de fapt s-a întors în țară din Israel în data de 26 februarie. La momentul internării, pacientul numărul 17 a declarat și semnat în formularele de consimțământ că nu a călătorit în afara țării în ultimele două luni.

În urma anchetei epidemiologice, s-a constatat că acesta a împărţit mărţişoare în data de 2 martie la Amenajarea Domeniului Public sector 4. În prezent, sediul ADP Sector 4 este închis, după ce pacientul numărul 17 a intrat în contact cu peste 120 de persoane.

Prima oară când s-a simțit rău și a mers la spital a fost în data de 3 martie. A doua zi a revenit la serviciu, iar în 5 martie s-a dus din nou la spital, când a și fost internat.

În seara zilei de 9 martie s-a stabilit că el are coronavirus și l-a răspândit altor persoane din jurul său, între care nurorii lui, care este gravidă și nepotului.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
12.7 ° C
12.8 °
11.6 °
93 %
1.7kmh
56 %
joi
17 °
vin
13 °
sâm
18 °
Dum
19 °
lun
19 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...