spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăNaționalIohannis îl va numi pe Orban premier

Iohannis îl va numi pe Orban premier

Președintele Iohannis în va numi premier pe Ludovic Orban, spun surse politice – care participă la consultările prin videoconferință – citate de Digi24.

Conducerea parlamentului se întrunește astăzi la ora 17 pentru a stabili o procedură rapidă pentru audierea miniștrilor și votul de învestire a guvernului.

Audierile și votul urmează să aibă loc mâine, procedura fiind una foarte strictă după ce senatorul PNL de Constanta, Vergil Chițac, a fost depistat pozitiv la coronavirus. Audierea miniștrilor ar putea fi făcută de asemenea prin videoconferință, au precizat sursele citate.

Marcel Ciolacu și-a anunțat colegii din PSD că mâine va fi dat votul pentru un nou guvern, urmând ca președintele Klaus Iohannis să îl propună tot pe Ludovic Orban. Conform mesajului obținut de Digi24, Ciolacu le transmite parlamentarilor PSD să voteze Guvernul Orban 2 și avertizează că de săptămâna viitoare este posibil ca activitatea Parlamentului să fie suspendată.

„Stimați colegi, este absolut necesar ca mâine să învestim un Guvern cu puteri depline, având în vedere că Parlamentul probabil își va suspenda activitatea în scurt timp. Vă rog să fiți mâine de dimineata în București și să participați la ședință. Vă asigurăm că vor fi luate toate măsurile necesare pentru a fi protejați. Vom intra pe rând în sală, în grupuri mici și nu înainte de a face cu toții testul COVID-19. Să fim responsabili și să ne gândim că în aceste momente grele pentru țară punem mai presus de noi sănătatea și siguranța oamenilor”, le-a transmis Ciolacu colegilor din partid.

Procedura de învestire a guvernului va fi una cu totul nouă, mai ales că premierul desemnat se va afla în autoizolare la Vila Lac. Orban, cel mai probabil, va prezenta programul de guvernare prin videoconferință.

 

Deja ai votat!
Botoșani
ploaie moderată
9.9 ° C
10.4 °
8.8 °
95 %
5.8kmh
100 %
joi
10 °
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...