vineri, martie 29, 2024
AcasăNaționalGuvernul iar uită de România. Vrea să testeze Bucureștiul

Guvernul iar uită de România. Vrea să testeze Bucureștiul

Guvernul Orban, la fel ca celelalte guverne care au condus România în ultimii 30 de ani demonstrează, la rândul său, că pentru guvernanți România înseamnă București. Autoritățile încearcă să testeze toată populația unui oraș pentru a depista magnitudinea infectării. În ciuda situației extrem de grave din Suceava și din alte zone ale țării, proiectul-pilot al acestei acțiuni va fi, evident, București.

Informația a fost confirmată miercuri seară de ministrul sănătății Victor Costache, dar și de primarul capitalei Gabriela Firea. Nelu Tătaru, secretar de stat în ministerul sănătății spune că vor urma și celelalte orașe, iar în București acțiunea va începe săptămâna viitoare.

„Începem cu personalul medical, pacienții, apoi vom trece la testarea populației, cu fiecare cartier în parte”, a spus Nelu Tătaru. Mai întâi va fi testată populația în vârstă și persoanele cu risc, a precizat secretarul de stat pentru Digi 24.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a confirmat, miercuri seara, că în Bucureşti va fi lansat un program de testare pe scară largă în ceea ce priveşte COVID-19 și a spus că vor avea prioritate persoanele de peste 65 de ani şi cele cu diverse patologii. Ea a menţionat că în Bucureşti există 483.000 de persoane care au peste 65 de ani. Primarul general a arătat însă că nu se cunoaşte cu exactitate când va fi demarat programul de testare.

Reamintim că județul Suceava se află într-o situație extrem de dificilă, cu spitalul județean închis și majoritatea personalului medical bolnav. Deasemenea primăria municipiului este la dezinfecție, angajații fiind acasă în autoizolare, iar președintele CJ Suceava, liberalul Gheorghe Flutur, a fost depistat pozitiv cu virusul care provoacă Covid-19 și este internat.

În județele Vrancea, Neamț și Botoșani unor pacienți li s-a descoperit prea târziu infectarea, personalul fiind în situații dificile. La Focșani spitalul militar a fost închis pentru 48 de ore, la Piatra Neamț a fost închisă deocamdată o secție, după ce asistenta șefă a fost depistată cu coronavirus, în timp ce la Botoșani se fac eforturi foarte mari pentru a evita repetarea situației din Suceava, după ce o pacientă cu COVID-19 a fost plimbată prin mai multe secții ale spitalului, timp de trei zile.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
20.6 ° C
20.6 °
19.3 °
25 %
2.1kmh
6 %
vin
21 °
sâm
25 °
Dum
25 °
lun
27 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici hoții nu-s dezamăgiți și rămâi și tu cu mașina întreagă.

EDITORIAL

În avalanșa de știri, săptămâna trecută una a trecut aproape neobservată. Este vorba de anunțul făcut de Doina Federovici, președinta consiliului județean, că nu...

EPIGRAMA ZILEI

Drag mi-a fost calul bălan Și pe badea în Merțan Drag mi-e badea și în car Dacă e ... milionar!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...