Se redeschid restaurantele şi teatrele, rămân închise cluburile și barurile

0

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat la data de 27 august 2020 Hotărârea numărul 43 care prevede redeschiderea începând cu data de 1 septembrie 2020 a restaurantelor și cafenelelor în interiorul clădirilor, inclusiv în cazul unităților de cazare. Activitatea va putea fi reluată cu câteva condiții printre care distanţarea fizică. Unele mese vor fi lăsate libere iar cei care intră în restaurant trebuie să poarte mască.

Se redeschid, de asemenea, cinematografele și teatrele. Organizarea și desfășurarea activității cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte este permisă, fără a depăși 50 % din capacitatea maximă a spațiului, dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din județe/municipiul București este mai mică sau egală cu 1,5/1.000 de locuitori.

CNSU a decis în schimb să mențină barurile și discotecile închise, iar terasele să aibă program până la ora 24:00. Operatorii economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc primesc și ei o veste bună – își pot relua și ei activitatea de la 1 septembrie.

Deja ai votat!
se încarcă...