spot_img
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăNaționalNoul șef al Consiliului Judetean Bihor, dă afară jumătate din angajați. "Unii...

Noul șef al Consiliului Judetean Bihor, dă afară jumătate din angajați. „Unii nici nu aveau loc prin birouri”

In prima sa conferință de presă de la preluarea, cu exact o saptamana in urma, a functiei de presedinte al Consiliului Judetean, Ilie Bolojan a anuntat o reorganizare din temelii a instituției, în urma căreia vor fi concediati, începând cu 1 decembrie, 86 de angajati, iar in CJ vor mai lucra doar 88.

Noul presedinte a afirmat ca multe persoane platite de CJ efectiv nu aveau „obiectul muncii”, dar primeau lefuri mari, fondurile de salarizare cumuland 270.000 euro lunar, ba si bonusuri de pana la 50% pentru participarea in numar mare la proiecte europene cu mize mici, scrie publicatia Bihoreanul.ro.

Concret, Bolojan a spus ca in prima sedinta a CJ dupa alegerile din 27 septembrie, care va avea loc joia aceasta, va supune votului (si avand in vedere ca grupul PNL detine majoritatea simpla necesara, proiectul va fi si votat) reducerea organigramei aparatului propriu al institutiei.

Asta inseamna „reducerea personalului de la 174 de posturi (n.r. – efectiv ocupate din cele 195 existente in organigrama), asa incat din 1 decembrie ne propunem sa ramanem cu 88 de angajati”.

Bolojan le-a spus jurnalistilor ca a facut o analiza „cantitativa” a muncii personalului CJ: „Am constatat cateva chestiuni care nu pot fi contestate”, prima fiind faptul ca „in aproape toate compartimentele schema de personal era supraincarcata”, iar o alta ca „sunt structuri intregi fara obiect de activitate”.

Noul presedinte al CJ Bihor a spus ca, in unele cazuri, oamenii nici nu au spatiu corespunzator in birouri, fiind prea multi.

Noul presedinte al CJ a precizat ca pe locurile eliberate prin concedieri „nu va fi adusa alta clientela politica”, „nu vom inlocui politrucii altora cu politrucii nostri”.

Totodata, Bolojan a precizat ca incepand de saptamana viitoare, selectarea persoanelor care vor ramane angajate in cadrul CJ se va face prin testare. „Dupa votarea organigramei, acolo unde vor fi doua sau mai multe persoane doritoare sa ocupe un post, departajarea se va face prin examen”, a spus el, adaugand ca in comisiile de examinare, cu membri din afara institutiei, vor fi reprezentati si actualii angajati.

„Cu toate supararile, se va dovedi ca in perioada urmatoare Consiliul Judetean va functiona mai bine cu jumatate din personal”, a incheiat Bolojan, subliniind ca toti banii economisiti vor fi directionati spre cofinantarea proiectelor de dezvoltare a judetului.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
19.5 ° C
19.6 °
18.9 °
54 %
3.7kmh
54 %
mie
17 °
joi
19 °
vin
9 °
sâm
18 °
Dum
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

E bine să conduci verde cu mașina electrică, dar nu strică să fii și prevăzător.

EDITORIAL

Nu am idee câtă lume cunoaște pilda cu broscuța surdă și, de aceea, pentru a fi sigur că voi fi înțeles așa cum trebuie...

EPIGRAMA ZILEI

Foaie verde și-o sipică, Badea are ... leafa mică Dar spune la orișicare Că eu am ... poșeta mare! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...