Şefă a DSP depistată pozitiv la Covid19 la trei zile după vaccinare

0

Șefa DSP Dolj, Valeria Andreescu, dar și o altă angajată a instituției au fost depistate pozitiv la noul coronavirus, asta deși făcuseră vaccinul de la Pfizer, dar și rapelul.

Cele 2 au făcut rapelul în data de 26 ianuarie, iar pe data de 29 ianuarie au fost diagnosticate pozitiv la noul coronavirus.

În prezent, cele două cadre medicale se află în izolare la domiciliu, iar starea lor de sănătate este una bună.

Astfel de situații pot să apară, afirmă un comunicat al Ministerului Sănătății. Instituția făcea referire la cazul unei asistente care a fost depistată cu virusul după administrarea serului, caz care a creat controverse în spațiul public, la începutul acestei luni.

„Este posibil ca astfel de cazuri să mai apară în perioada următoare, ceea ce nu poate fi interpretat ca un eșec al vaccinării în general, al vaccinării cu produsul dezvoltat de BioNTech/ Pfizer în particular”, explică reprezentanții instituției. Ei au subliniat că aceste cazurinu ar trebui folosite pentru a susține ineficiența sau inutilitatea vaccinării.

„În primul rând, după cum o arată dovezile din studiile clinice, răspunsul imun ca urmare a vaccinării apare la circa 10-14 zile după prima administrare, iar efectul maxim (răspunsul protector maxim) apare la 7 zile după a doua administrare/ după rapel. Ceea ce înseamnă că se poate produce o infectare cu virusul SARS-CoV-2 după administrarea primei doze (cazul care face obiectul știrii), întrucât acea perioadă este considerată perioadă de “fereastră imunologică”, adică perioada când încă nu a apărut răspunsul imun”, anunță Ministerul Sănătății.

Deja ai votat!
se încarcă...