Cîțu vrea să elimine cotizaţia automată la sindicat

0

Premierul Florin Cîțu a declarat, într-un interviu exclusiv pentru G4Media.ro, că Guvernul pregătește în următoarele săptămâni o ordonanță de urgență prin care va elimina cotizarea automată lunară la sindicat în cazul angajaților de la stat care s-au înscris într-o organizație sindicală. Cîțu spune că nu i se pare normal ca oamenii să plătească automat o cotizație și că dacă cineva dorește să fie membru al unei organizații sindicale „să facă efortul lunar să plătească”.

Premierul a mai afirmat că este „evident” că protestele din ultima perioadă sunt manipulate politic de PSD, precizând că nu a văzut niciun protest în perioada PSD „când creșteau taxe”. Cîțu a mai declarat că protestele sindicatelor ar reflecta „o atitudine necolegială și neprincipială față de sectorul privat”, care nu a ieșit în stradă, deși peste 1, 4 milioane de angajați au fost în șomaj tehnic în timpul pandemiei.

„Le luăm pe rând, vin cu ordonanța pe Consiliile de Administrație (n.r., OUG prin care vrea să limiteze la cinci numărul maxim de membri într-un CA) și după aia venim și pe sindicate. Dar aici la sindicate mă gândesc ca principii. Rămân 30 de ani, mi se pare bizar să ai aceiași oameni în funcții 30 de ani”, a declarat Cîţu.

 

Deja ai votat!
se încarcă...