Jandarmeria anunță sute de amenzi în România, după protestele de duminică seară. Manifestanţii se vor întâlni şi astăzi

0

Jandarmeria Română a anunţat, luni, că în 24 de localităţi au avut loc proteste, iar în şapte dintre acestea s-a depăşit numărul maxim de participanţi prevăzut de lege, adică 100 de persoane. Până în prezent, s-au dat 219 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 99.000 de lei, organizatorilor manifestărilor şi participanţilor, dar imaginile surprinse vor fi analizate pentru a fi identificate şi sancţionate toate persoanele care au încălcat legea. În Capitală s-au dat 29 de amenzi, majoritatea pentru părăsirea locuinţei în intervalele orare în care deplasarea a fost restrânsă pe timpul stării de alertă.

Jandarmeria Română arată, într-un comunicat de presă transmis luni, că a asigurat măsurile de ordine şi siguranţă a participanţilor la protestele ce au avut loc, duminică, în 24 de localităţi, echipele de dialog ale Jandarmeriei informându-i pe participanţi despre prevederile legale în vigoare, precum şi consecinţele legale ale nerespectării acestora.

La nicio manifestaţie, nu au fost înregistrate incidente de natură să tulbure ordinea publică.

În 7 dintre cele 24 de localităţi în care au avut loc manifestaţii publice, s-a depăşit numărul maxim de participanţi prevăzut de lege, respectiv 100 de persoane.

„În continuare, vom analiza imaginile operative pentru identificarea şi sancţionarea tuturor persoanelor care au încălcat legea. Facem precizarea că, pe timpul stării de alertă, numărul maxim permis pentru participarea la adunări publice declarate este de 100 de persoane, cu respectarea tuturor măsurilor de siguranţă sanitară”, precizează Jandarmeria Română.

Deja ai votat!
se încarcă...