Agresorii sub control judiciar sau aflați în arest la domiciliu vor putea fi supravegheați prin brățări electronice – legea a fost promulgată

Legea care prevede monitorizarea electronică în cadrul unor proceduri judiciare şi executorii penale a fost promulgată luni de către președintele Klaus Iohannis. Mai exact, agresorii sub control judiciar, în arest la domiciliu sau vizați de ordine de restricție vor putea fi supravegheați prin brăţări electronice care să le monitorizeze prin GPS mişcările, iar actul normativ reglementează crearea unei infrastructuri care să permită monitorizarea electronică.
Actul normativ a fost adoptat de Camera Deputaților în 21 aprilie și promulgat luni de către Klaus Iohannis, a transmis Administrația Prezidențială.
Legea, care a trecut de Comisiile juridică şi de apărare cu mai multe amendamente faţă de forma adoptată de Senat anul trecut, reglementează înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Sistemului Informatic de Monitorizare Electronică – SIME, modul de utilizare a dispozitivelor electronice de supraveghere şi modul de acţiune în situaţia generării unor alerte, precum şi măsuri de protecţie a datelor din SIME.
SIME este definit drept un ansamblu de sisteme informatice dedicate, aplicaţii, echipamente şi reţele de comunicaţii şi tehnologia informaţiei, precum şi de dispozitive electronice de supraveghere, destinat monitorizării electronice în cadrul unor proceduri judiciare şi execuţional penale.
Deja ai votat!