Evaluarea Națională 2021 continuă azi cu proba de matematică

Evaluarea Națională 2021 continuă joi cu proba la matematică, elevii având la dispoziție două ore, începând cu ora 9.00, pentru a rezolva subiectele la matematică. Pentru a se pregăti pentru acest examen, elevii au avut la dispoziție 15 teste de antrenament cu modele de subiecte la matematică pentru Evaluare Națională 2021.
O premieră la examenul de Evaluare Națională 2021 este formatul testului. Pentru prima dată, absolvenții clasei a VIII-a vor avea de rezolvat subiecte inspirate de testele PISA care constau, și la Limba română, și la matematică, într-o broșură de 10 pagini cu subiecte care trebuie rezolvate și completate acolo.

Cum vor fi subiectele la matematică la Evaluare Națională 2021?

Subiectele la matematică la Evaluare Națională 2021 sunt asemănătoare cu cele pe care le vor primi tinerii de 15 ani la evaluarea PISA de anul viitor.
O premieră la examenul de Evaluare Națională 2021 este formatul testului. Pentru prima dată, absolvenții clasei a VIII-a vor avea de rezolvat subiecte la matematică într-o broșură de 10 pagini cu subiecte care trebuie rezolvate și completate acolo.

Când începe și cât durează examenul de Evaluare Națională 2021, proba de matematică?

  • Accesul candidaților în săli la examenul de Evaluare Națională 2021 este permis în intervalul orar 8:00 – 8:30.
  • Examenul se va desfășura în 3.850 de centre, iar probele încep la ora 9:00, când candidații la Evaluarea Națională 2021 vor primi broșura cu subiectele la română și hârtie ștampilată pentru ciorne.
  • La probele scrise ale examenului de Evaluare Națională 2021, candidații primesc subiectele sub formă de broșură, putând să solicite și pagini suplimentare dacă este cazul.
  • Timpul de redactare a subiectelor din cadrul fiecărei probe scrise este de 120 de minute (două ore) calculate după cele 15 minute alocate pentru completarea casetei de identificare.
  • Candidații care doresc să predea lucrările înainte de expirarea timpului maxim prevăzut pentru rezolvarea subiectelor la matematică la Evaluare Națională 2021 pot părăsi centrul de exemen cel mai devreme după o oră de la începerea rezolvării subiectelor.
  • Candidații nu părăsesc sala de examen cu subiectele, având obligația să predea borșura care conține atât subiectele, cât și rezolvarea acestora.
Deja ai votat!