Fetițe de 10 și 13 ani violate. Una dintre ele, însărcinată în cinci luni, a fost violată chiar de tată. Agresorii sunt cercetați în libertate

Două cazuri de agresiune împotriva a două fetițe au fost raportate la 112, în Bârlad, la începutul săptămânii, la o oră distanță unul de celălalt. Într-un caz, s-a descoperit că agresorul este chiar tatăl fetiței, iar în celălalt, un vecin. În ambele situații bărbații sunt cercetați în stare de libertate, scrie Libertatea.

O femeie de 41 de ani, din județul Vaslui, a solicitat ajutor după ce fiicei sale în vârstă de 13 ani a început să i se facă rău. Medicii au descoperit că fata era gravidă. A fost anunțată poliția, iar fetița a mărturisit că a fost violată de tatăl ei în luna februarie.

Audiat de polițiști, tatăl acuzat de viol a negat că ar fi întreținut relații sexuale cu fiica sa și este cercetat în libertate, procurorii obținând un ordin de protecție provizoriu prin care tatălui i s-a interzis să se mai apropie de copilă.

La nicio oră distanță, reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui au anunțat poliția semnalând un nou caz de agresiune. De această dată, împotriva unei fetițe de 11 ani. Și de această dată victima a indicat autorul: un bărbat în vârstă de 30 de ani, vecin cu familia fetitei. S-a descoperit, în urma anchetei, că bărbatul a fost cel care a sunat primul la 112, pentru a reclama că fetița este agresată de bunici.

Copila a fost preluată de o echipă din cadrul DGASPC Vaslui, iar în timpul discuțiilor, ea a relatat că vecinul a abuzat-o sexual în mai multe rânduri încă de când avea 10 ani. El i-a reclamat pe bunici, nervos fiind că aceștia îi interziceau să se mai apropie de el, potrivit anchetatorilor. Abuzul sexual a fost confirmat de medicii legiști, iar polițiștii au deschis dosar penal pentru viol. Împotriva agresorului indicat de fetiță nu a fost luată nicio măsură.

Deja ai votat!