Iohannis dă asigurări că PNRR va fi aprobat în toamnă

Klaus Iohannis dă asigurări că Planul Național de Redresare și Reziliență va fi aprobat în toamnă. Într-o declarație făcută miercuri, 4 august, președintele a spus că planul nu este unul perfect, dar e unul rezonabil. „Nu tot ce e pus în PNRR va fi realizat, dar ceea ce va rămâne, iar asta e pretenția mea, trebuie pus în practică”, a precizat Iohannis.

„PNRR-ul nostru, știm, am știut de la început că nu este perfect, de aceea am spus de acum câteva luni de zile că este foarte bine că s-a depus, că întrebările Comisiei se discută, se caută soluții. Nici mie nu mi s-a părut un plan perfect, dar în timpul scurt planul a fost elaborat și e un plan rezonabil. Va primi răspuns orice întrebare a Comisiei”, a declarat Klaus Iohannis.

Iohannis a precizat că dacă sunt proiecte neeligibile în PNRR, acestea vor fi scoase.

„Nu e foarte complicat. Nu tot ce e pus în PNRR va fi realizat, dar ceea ce va rămâne, iar asta e pretenția mea, trebuie pus în practică. Nu pot să accept un plan care generic e aprobat, banii sunt disponibili și să nu realizăm proiectele”, a mai spus șeful statului.

Deja ai votat!