Incendiul de la Constanţa: Pompierii au constatat în februarie nereguli şi au dat amenzi

Şeful ISU Dobrogea, Mihai Amarandei, a afirmat, vineri, că pentru stabilirea cauzelor incendiului de la Spitalul de Boli Infecţioase vor fi făcute verificări amănunţite. El a precizat că în urma unui control au fost găsite nereguli, atât aspecte tehnice, cât şi organizatorice.

”La ora 9,48 am fost anunţaţi prin 112 de producerea unui incendiu la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa. Au fost alertate toate forţele de intervenţie din municipiul Constanţa, la ora 9.53 a fost activat Planul Roşu de Intervenţie, la 9.56 am avut primele date preliminare de la locul intervenţiei. Cele nouă victime au fost identificate la nivelul secţiei de Terapie Intensivă, la momentul producerii incendiului fiind zece persoane internate în acea secţie. (…) Pentru stabilirea cauzei incendiului vom cerceta toate aspectele, vrem să vedem cu exactitate care au fost cauzele care au dus la producerea acestui incendiu. În februarie s-a efectuat un control la toate unităţile medicale, în special la cele care asigurau suport COVID. Au fost constatate disfuncţionalităţi, nereguli, au fost aplicate şi sancţiuni”, a afirmat Amarandei.
El a explicat că au fost găsite nereguli la unitatea medicală care aveau termen de remediere până la sfârşitul anului.

Mihail Amarandei a precizat că toate victimele erau în pat şi decesele provin din rândul pacienţilor, nu al cadrelor medicale.

Nouă persoane au murit în incendiu izbucnit vineri dimineaţă.

Deja ai votat!