Zeci de mii de formulare pentru intrarea în ţară

41.742 de persoane au generat formulare digitale de intrare în România (PLF) de la lansarea platformei https://plf.gov.ro până luni dimineață la ora 10.00, potrivit datelor transmise de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS).

Începând cu 20 decembrie 2021, toate persoanele care sosesc în țară trebuie să completeze formularul digital de intrare în România (PLF), document adoptat la nivelul a 18 state din Uniunea Europeană, inclusiv România.

Cele mai multe persoane au completat formulare PFL pentru următoarele puncte de trecere a frontierei:

  1. Aeroportul International „Henri Coandă” – 14.615
  2. Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac – 3.202
  3. Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj – 3.024
  4. Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – 2.460
  5. Punctul de Trecere a Frontierei Borș – 2.442

Formularul digital pentru intrarea în România este obligatoriu de luni, 20 decembrie.

Pentru completarea formularului de localizare a pasagerilor (PLF) trebuie urmaţi paşii următori:

Vă autentificați pe baza unei adrese de e-mail și apăsați butonul ”Autentificare”. Veţi primi un link care vă v-a direcţiona  în aplicația de completare a formularului. Apăsaţi butonul verde ”Formular nou” din partea dreapta-sus a ecranului. Selectați secțiunea CNP dacă dețineți o carte de identitate din România sau opțiunea Pașaport/Act de Identitate dacă prezentați alt document la trecerea frontierei. Completați câmpurile obligatorii ale formularului cu numele și prenumele, țara din care ați plecat, data plecării și punctul de trecere a frontierei. Introduceți adresa de destinație, numărul numărul de telefon la care puteți fi contactat pe perioada șederii în România.

Selectaţi modul de călătorie: autoturism, tren, autocar, avion sau vapor și introduceți toate datele necesare în funcție de tipul de transport. Indicați o persoană de contact în caz de urgență. Țările vizitate anterior, inclusiv cele tranzitate pe timpul călătoriei. Dacă este cazul, adăugați datele minorilor care vă însoțesc

În ultima etapă, bifați că sunteți de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal de căte autoritățile competente și că ați luat la cunoștință prevederile legislației în vigoare

La final, apăsați butonul verde Salvează, iar aplicația va genera formularul digital de intrare în România.

Deja ai votat!