Pensionarii vor putea solicita talonul de pensie și în format electronic

Taloanele de pensie se schimbă începând din acest an. Mai exact, acestea urmează să fie disponibile și în format electronic.

Daniel Baciu, șeful Casei Naționale de Pensii, a vorbit despre cum vor putea beneficia pensionarii din România de talonul de pensie electronic, precizând că acesta va fi trimis doar la cererea pensionarilor.

„Legea 270 spune că doar la cererea beneficiarilor prin acord scris talonul de pensie va fi trimis electronic. Momentan am primit cereri şi le avem procesate şi încercăm ca în ianuarie să le trimitem electronic”, potrivit șefului Casei Naționale de Pensii.

Cum se procedează

De asemenea, acesta a precizat și cum se procedează. Astfel, beneficiarul trebuie să lase o adresă de mail unde se trimite talonul și să depună o cerere la Casele de pensii din aria unde fiecare pensionar își are domiciliul, potrivit capital.ro.

Legea privind talonul de pensie electronic a fost promulgată de preşedintele Klaus Iohannis în luna noiembrie, în contextul în care Parlamentul a adoptat legea după ce au fost înregistrate numeroase întârzieri ale cupoanelor de pensii. Cupoanele electronice, la fel ca cele tipărite, vor putea fi folosite la medic, la farmacie și oriunde este nevoie pentru ca titularul să facă dovada de pensionar.

Deja ai votat!