“În fapt, în urma materialelor de presă apărute în ziua de 7.02.2022, s-a reținut că numitul George Simion, deputat în Parlamentul României, în timpul ședinței Camerei Deputaților din aceeași zi s-a deplasat la tribuna plenului Camerei, în timp ce ministrul Energiei își susținea discursul la moțiunea simplă împotriva sa, agresându-l pe acesta”, conchide Parchetul General.

Virgil Popescu a anunţat că va depune plângere 

Pe lângă sesizarea din oficiu, și Virgil Popescu a anunțat că va depune plângere împotriva lui George Simion.

”Cred că liderul AUR trebuie să fie sancționat pentru ceea ce a făcut. De aceea anunț că voi depune plângere penală. Cred că ne dorim cu toții o societate civilizată, în care aleșii din Parlament să nu aibă ieșiri cu tentă violentă”, a spus acesta.

Şedinţa de plen de luni a Camerei Deputaţilor în care se dezbătea moţiunea simplă a USR a fost suspendată, după ce discursul ministrului Energiei, Virgil Popescu, a fost întrerupt de copreşedintele AUR George Simion, care a mers la tribună şi l-a agresat, strigându-i că este „hoţ”. Preşedintele de şedinţă, Daniel Suciu, a intervenit, rugând chestorii să-l îndepărteze pe George Simion. El a spus că este fără precedent ca un ministru să fie agresat fizic în timpul discursului şi a suspendat şedinţa.

Dezbaterea moţiunii a fost ulterior reluată, însă fără participarea ministrului energiei şi a deputaţilor PSD, PNL, UDMR şi minorităţilor.