sâmbătă, februarie 4, 2023
AcasăNaționalBandă criminală românească, descoperită în Ungaria

Bandă criminală românească, descoperită în Ungaria

Patru români depistaţi de polițiștii din judeţul Zala (Ungaria) au furat articole tehnice de mare valoare în mai multe țări europene, dărâmând zidurile magazinelor universale, transmite agenția maghiară MTI, citată de Rador.

Potrivit G4media, un polițist maghiar a declarat că în octombrie 2021 a fost semnalată o spargere la un magazin cu articole tehnice din Zalaegerszeg. Făptașii au pătruns în magazin prin spargerea peretelui din spatele clădirii. Din magazin și din depozitul acestuia au fost luate telefoane mobile, tablete, ceasuri inteligente și căști în valoare de aproximativ 38 de milioane de forinţi, astfel că a fost declanșată o anchetă pentru furt de valoare însemnată săvârșit cu violențe asupra proprietății.

Zsolt Szigeti, membru al echipei de anchetă, a explicat că autorii au cumpărat uneltele folosite la spargere cu două zile mai devreme într-un magazin de bricolaj din Siófok, existând imagini despre făptaşi şi maşinile lor. Pe baza imaginilor a rezultat că făptașii au sosit în Ungaria din Austria cu două mașini cu numere de înmatriculare austriece și poloneze în ziua în care au cumpărat uneltele folosite la spargere şi și-au rezervat cazarea la Siófok, de unde au plecat spre Zalaegerszeg pentru a verifica locaţia spargerii din judeţul Zala.

Făptașii au plecat spre România

Din imagini a mai rezultat că după spargere făptaşii au părăsit Ungaria spre România.

Poliţiştii din judeţul Zala au luat legătura cu autorităţile mai multor ţări europene şi astfel au reuşit să identifice pe cei patru cetăţeni români care au săvârşit spargeri similare şi în Franţa, Germania, Austria, Cehia şi Slovacia.

Un al angajat al secţiei penale a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Zala a declarat că după identificarea făptaşilor, la Haga a avut loc o întâlnire în aprilie anul trecut a personalului autorităților penale din Ungaria, România și celelalte țări implicate.

Mulțumită cooperării lor, pe 6 decembrie 2022, pe baza unei hotărâri de anchetă europeană, cei patru suspecți au fost prinşi în cadrul unei razii efectuate în mai multe locații din România, cu participarea poliției din judeţul Zala și a poliției locale. Au fost confiscate telefoane mobile, calculatoare, suporturi de date și hainele pe care le foloseau suspecţii în judeţul Zala.

Două persoane au fost audiate în calitate de suspecți și două în calitate de martori, dar toate cele patru persoane se pot apăra în libertate, în România, în procesul început împotriva lor.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
-3.1 ° C
1.6 °
-3.3 °
90 %
1.6kmh
100 %
sâm
2 °
Dum
-3 °
lun
-3 °
mar
-4 °
mie
-2 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Ori au făcut prea multe bile, ori noaptea umblă pe străzi, în grup, ca elefanții. Altă explicație nu este.

EDITORIAL

Anul trecut guvernul condus de generalul ăăăă… ăăăă… Ciucă a dat ordonanță că gata, nu se mai fac angajări la stat. Atâta s-a bătut...

GÂNDUL ZILEI

De ce plâng chitarele Știu doar felinarele Că ele aduc necazul Când ard de pomană gazul... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...