joi, ianuarie 16, 2025
AcasăNaționalÎn ce sectoare sunt cele mai multe locuri de muncă vacante

În ce sectoare sunt cele mai multe locuri de muncă vacante

Numărul locurilor de muncă vacante a fost de 39.900 în al treilea trimestru din acest an, în creştere cu 5.400 de locuri faţă de trimestrul anterior şi în scădere uşoară, cu 100 de locuri, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2023, informează Institutul Naţional de Statistică (INS).
Rata locurilor de muncă vacante estimată pentru trimestrul trei 2024 a fost 0,78 la sută, în creştere cu 0,11 puncte procentuale faţă de trimestrul precedent, iar faţă de trimestrul similar al anului trecut a rămas constantă.
Potrivit datelor INS, în trimestrul trei 2024, cele mai mari rate ale locurilor de muncă vacante s-au înregistrat în producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (1,64 la sută), administraţia publică (1,63 la sută), activităţi de spectacole, culturale şi recreative (1,56 la sută), respectiv distribuţia apei, salubritate, gestionarea deşeurilor, activităţi de decontaminare (1,45 la sută).
O cincime din numărul total al locurilor de muncă vacante s-a concentrat în industria prelucrătoare (8.000 locuri vacante), iar valoarea ratei a fost 0,73 la sută.
Sectorul bugetar a însumat 28 la sută din numărul total al locurilor de muncă vacante.
Astfel, 4.500 locuri vacante s-au regăsit în administraţia publică, 3.500 locuri vacante în sănătate şi asistenţă socială, iar 3.100 locuri vacante în învăţământ.
La polul opus, rata locurilor de muncă vacante a înregistrat cele mai mici valori în tranzacţii imobiliare şi alte activităţi de servicii (0,19 la sută pentru fiecare în parte), respectiv în industria extractivă (0,2 la sută).
La botoșani, rata șomajului se menține constantă, deși sunt sute de locuri de muncă vacante.

AVEM NEVOIE DE SPRIJINUL DUMNEAVOASTRĂ!

„Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Deja ai votat!

AVEM NEVOIE DE SPRIJINUL DUMNEAVOASTRĂ!

„Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

REDIRECȚIONEAZĂ 20% DIN IMPOZITUL PE PROFIT AL COMPANIEI TALE

Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat. Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro *Baza legală poate fi consultată AICI.

Botoșani
cer acoperit de nori
2.8 ° C
2.8 °
1.6 °
89 %
1.8kmh
100 %
joi
3 °
vin
6 °
sâm
7 °
Dum
8 °
lun
9 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Doamna și staff-ul au venit să soarbă și ei niște guri de cultură.

EDITORIAL

Cu ceva ani în urmă, din dorința de a face economii la bugetul de stat, guvernanții i-au convins pe pensionari să renunțe la a-și...

EPIGRAMA ZILEI

Aproape sigur, nu-i tipar În care viața să încapă, Doar un ciudat itinerar: Dintr-o ... gropiță, într-o groapă! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...