Monitorul de Botosani

MONITORUL de BOTOŞANI VINERI, 4 IULIE 2025 7 MOZAIC Soluţia pentru integrama publicată numărul trecut: P, ALA, R, F, IARA, STOPER, IA, SAU, ACE, FANTE, ROTIT, NAIVA, ERORI, P, AEJ, PACT, IRANIAN, EVALUATI, SEARA, UNA, EMIR, LACHEU, INOT, AICI, ATAT. Telefoane utile -Număr unic de urgenţe (Salvare, Pom- pieri, Poliţie): 112 - Poliţia de frontieră: 0231/959 - Jandarmerie: 0231/534.253; - Agenţia C.F.R.: 0231/534755; -Informaţii gară: 0231/534755; - Informaţii autogară: 0231/511129; - Agenţia TAROM: 0231/518222 -E.ONGAZ:0231/585886,0800.800.928 -DispeceratNovaApaserv:0374/106804; Index contor apă: 0374/106.802 - Farmacie non-stop: ROPHARMA - 073400066. DeranjamenteE.ONMoldova:0800800929 - ITM- 0231/ 534532 -Modern Calor 0231/517953 - A.C.R.: 0231/512162; - Tribunal: 0231/511739; - Cinema Unirea: 0231/511255; -Administraţia pieţelor: 0231/512392; - Protecţia mediului: 0231/584136; - OJPC 0231/512958;0331/401.000 - Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă: 0231/508.014, 0231/508.015 MONITORUL folose[te serviciile agen]iei: tel. 0231.585955 Partener ISSN 1453-3359 Monitorul ABONAMENTELE se pot face la oficiile din jude]. MONITORUL DE BOTO{ANI figureaz\ `n Catalogul Presei interne la pozi]ia 1059. Tipar offset: Tipomedia SEDIU: Aleea Mihail Kog\lniceanu nr. 4, tel. 515053, fax: 515130 REDACȚIA Editor: Cristian Moroșanu Secretar general de redacție: Anamaria Ionel Redactori: Sebastian Gheorghiu, Cristian Prisacariu, Tudor Chiriac, Raluca Panțiru Georgiana Şaramet Secretariat: Mirabela Simionov Șef serviciu difuzare: Laurențiu Gologan Consilier vânzări publicitate: Rus Bianca Tehnoredactare: Emanoil Păduraru Mica publicitate: Mariana Iftode DIRECTOR FONDATOR: George LAZ|R REDACTOR {EF: C\t\lin MORARU DIRECTOR MARKETING: Carmen LAZ|R Str.Aurel Vlaicu 78, Iasi Dacă inima dumneavoastră bate mai tare pentru cineva anume, nu trebuie să staţi pasiv şi să aşteptaţi să vă dea atenţie. Luaţi iniţiativa dacă vreţi ceva de la omul pe care- l iubiţi, deoarece nu îşi va da seama ce aşteptaţi de la el dacă tăceţi. Ceea ce vă deranjează azi va trece, pentru că niciun motiv de tristeţe nu poate să ţină prea mult. Vi se oferă altceva, deci apare şi zâmbe- tul pe chipul dumneavoastră. Nu trebuie să vă pierdeţi speranţa sau încrede- rea, nici măcar în clipele cele mai întuneca- te. Înainte de a pleca în călătorie, luaţi-vă o rezervă de timp, pentru că nu veţi ajunge la destinaţie con- form planurilor iniţiale. Când nici nu vă aşteptaţi, apare o barieră sau o modificare de program. Dacă nu e obligatoriu să plecaţi, mai bine amânaţi. Nu priviţi cu ochi buni autoritatea unora, pentru că vor să se impună în faţa dumneavoastră prin agresi- vitate şi gesturi negative. Dar nici dumneavoastră nu reacţionaţi toc- mai ortodox la încercările lor de a vă supune. Atmosfera de familie este foarte destinsă, comunicaţi uşor cu cei dragi, copiii vă ascultă, partenerul de viaţă vede în dumneavoastră cel mai bun prieten. Abia aşteptaţi să vă întoarceţi în căminul propriu după o zi de serviciu. Dacă vedeţi că atmosfera devine tensionată în mediile prin care tre- ceţi, ar fi bine să vă abţineţi de la critici sau replici dure. Mai bine tăceţi, decât să turnaţi gaz pe foc acolo unde unii deja se ceartă, pentru că ar putea întoarce armele asupra dumneavoas- tră. Vă doare profund atitudinea unora faţă de dumneavoastră, simţiţi că nu se poartă cu dumneavoastră aşa cum aţi merita că nu vă sunt alături aşa cum s-ar cuveni. Este o lecţie bună, ca să nu vă mai sacri- ficaţi de fiecare dată pentru alţii. Ţintiţi sus în această zi, ocupaţi- vă de proiecte de anvergură, puneţi în prim plan reputaţia şi imaginea dumneavoastră profesională, care pot avea numai de câştigat de pe urma activităţilor asupra cărora vă concentraţi. Toate vă ies ca la carte. Aşteptarea nu e punctul dumnea- voastră forte, iar acum, când vă aflaţi într-un punct mort din care nimic nu se mai mişcă, e normal să vă pierdeţi răbdarea. Totuşi, trebu- ie să înţelegeţi că unele lucruri nu se pot produce cât ai bate din palme. Încheiaţi cu brio un capitol din cariera dumneavoastră şi sunteţi mulţumit de rezultate. Aţi ajuns acolo unde v-aţi propus şi culegeţi roadele victoriei cu mândrie, pen- tru că aţi obţinut aceste succese prin forţe proprii. Nu vă puteţi linişti din cauza unui conflict, care mai joacă un rol în gândurile dumneavoastră. Nu puteţi uita, nu puteţi ierta, dar reve- nirea permanentă la acelaşi punct sensibil nu vă ajută deloc. Ar fi timpul să vă împăcaţi cu cel cu care nu vă înţelegeţi. Degajaţi un aer de învingător, simţiţi că dreptatea e de partea dumneavoastră şi faci tot posibilul să demonstraţi că sunteţi cel care are dreptate. Aveţi rivali puternici şi s-ar putea să fie nevoie de un arbitru care să decidă cine este câştigătorul. HOROSCOP Romanul care l-a proiectat pe Roberto Bolaño pe scena literară internaţională, „Noc- turnă în Chile” reprezintă mărturia de pe patul de moarte a lui Sebastian Urrutia Lacroix – preot catolic, membru al Opus Dei, critic lite- rar de mare fineţe şi poet ratat –, bântuit de voci şi figuri din trecut. În ultimele ore, febri- le, din viaţa lui Urrutia, din el se revărsa un potop de amintiri: anii petrecuţi alături de intelighenţia din Santiago de Chile, călătoriile prin Europa în încercarea de a afla secretul salvării catedralelor de la descompunerea cau- zată de excrementele de porumbei, exilul său voluntar în poezie greco-latina în timpul celui mai negru episod din istoria statului, medita- ţiile de teorie marxistă date generalului Augusto Pinochet... Romanul a fost publicat de editura „Trei”. Apariţii editoriale Ingrediente: 420 g biscuiţi digestivi, 120 g unt, 750 g fructe de pădure, 100 g merişoare, 250 g brânză mascarpone, 800 g cremă de brânză, 50 ml frişcă lichidă, 0,5 bucată coajă de lămâie, 3 linguri zahăr pudră Mod de preparare: Punem fructele de pădure şi merişoarele într-o oală la foc şi lăsăm să scadă şi, între timp, ne ocupăm de blat: mărunţim biscuiţii, îi amestecăm cu untul topit şi punem aluatul format într-o tavă rotundă. Folosim un pahar pentru a presa bine biscuiţii. În cazul în care aluatul este prea sfărâmicios, mai adăugăm puţin unt.Dăm la frigider şi tre- cem la cremă: blenduim crema de brânză cu mascarpone, coajă de lămâie şi 2 linguri de zahăr pudră. Batem şi smântână pentru frişcă şi apoi amestecăm cu un ţel aceste două creme. Iar acum nu ne rămâne decât să asamblăm cheesecake-ul. Peste blatul de biscuiţi adău- găm crema de fructe, continuăm cu a doua cremă şi dăm la frigider peste noapte. Cheesecake cu merişoare Reţeta zilei “Nocturnă în Chile” Roberto Bolano

RkJQdWJsaXNoZXIy ODg1NTM=