Layout 1

MONITORUL de BOTOŞANI LUNI, 14 IULIE 2025 15 MOZAIC Soluţia pentru integrama publicată numărul trecut: C, T, CAZ, Z, POMANA, CROM, LACOMA, ARA, ZA, AE, DOM, R, TOM, CETATI, A, L, CEH, POM, SOMATIE, ROMI, EE, RIZOMI, BA, ECONOMIE, OMAT, LOIALI, UDAT, SA.. Telefoane utile -Număr unic de urgenţe (Salvare, Pom- pieri, Poliţie): 112 - Poliţia de frontieră: 0231/959 - Jandarmerie: 0231/534.253; - Agenţia C.F.R.: 0231/534755; -Informaţii gară: 0231/534755; - Informaţii autogară: 0231/511129; - Agenţia TAROM: 0231/518222 -E.ONGAZ:0231/585886,0800.800.928 -DispeceratNovaApaserv:0374/106804; Index contor apă: 0374/106.802 - Farmacie non-stop: ROPHARMA - 073400066. DeranjamenteE.ONMoldova:0800800929 - ITM- 0231/ 534532 -Modern Calor 0231/517953 - A.C.R.: 0231/512162; - Tribunal: 0231/511739; - Cinema Unirea: 0231/511255; -Administraţia pieţelor: 0231/512392; - Protecţia mediului: 0231/584136; - OJPC 0231/512958;0331/401.000 - Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă: 0231/508.014, 0231/508.015 MONITORUL folose[te serviciile agen]iei: tel. 0231.585955 Partener ISSN 1453-3359 Monitorul ABONAMENTELE se pot face la oficiile din jude]. MONITORUL DE BOTO{ANI figureaz\ `n Catalogul Presei interne la pozi]ia 1059. Tipar offset: Tipomedia SEDIU: Aleea Mihail Kog\lniceanu nr. 4, tel. 515053, fax: 515130 REDACȚIA Editor: Cristian Moroșanu Secretar general de redacție: Anamaria Ionel Redactori: Sebastian Gheorghiu, Cristian Prisacariu, Tudor Chiriac, Raluca Panțiru Georgiana Şaramet Secretariat: Mirabela Simionov Șef serviciu difuzare: Laurențiu Gologan Consilier vânzări publicitate: Rus Bianca Tehnoredactare: Emanoil Păduraru Mica publicitate: Mariana Iftode DIRECTOR FONDATOR: George LAZ|R REDACTOR {EF: C\t\lin MORARU DIRECTOR MARKETING: Carmen LAZ|R Str.Aurel Vlaicu 78, Iasi Mama sau o soră are nevoie de prezenţa dumneavoastră pentru a le face un serviciu. Oricât de obo- sit aţi fi sau oricât de plină ar fi agenda de lucru la serviciu, îi veţi acorda prioritate şi veţi face totul pentru a o servi. Apare în calea dumneavoastră o piedică greu de trecut, o critică, o eroare, un colaborator neserios. De aceea micile eşecuri ale zilei se datorează intervenţiei nedorite ale altora în treburile dumneavoastră. Aveţi curajul să visaţi până depar- te pentru că există cineva alături care vă alimentează toate aceste planuri. Vă stimulează să clădiţi castele din ce în ce mai înalte şi vă împinge de la spate. Perspectivele sunt pro- miţătoare. Deschideţi bine ochii la colabora- tori, pentru că cel care insistă cel mai tare să participe la activităţile dumneavoastră, aparent fără intenţii, este cel mai incorect din- tre toţi. Urmăreşte ceva ce vă poate crea prejudicii. Apare o ocazie excelentă de a vă remarca, de a atrage atenţia asupra dumneavoastră, de a demonstra de ce sunteţi în stare, fără a vă mai lupta cu persoane concurente. Acum străluciţi, pur şi simplu! Atmosfera este foarte destinsă oriunde vă aflaţi. Prezenţa dum- neavoastră este tonică, veselă, sunteţi pus pe glume, reuşind să-i înveseliţi şi pe ceilalţi. Dacă vă dedicaţi timpul liber copiilor, se va lega şi mai mult relaţia de familie. Vă treziţi cu o factură urgentă, cu un termen-limită de plată, pe care nu îl puteţi respecta, dar dacă îl amânaţi din nou, atrageţi sancţiuni sau critici. Veţi fi foarte iritat când veţi calcula suma primită de la şef pentru munca prestată. Azi abandonaţi rolul de subaltern docil şi lucraţi pe cont propriu. Într-un acces de furie, aţi fi capabil să vă daţi demisia şi să plecaţi de la un loc de muncă. Luaţi-vă o zi liberă, dar nu plecaţi la primul impuls. Cel mai bun îndrumător, chiar şi în chestiuni de serviciu, este cineva drag: partenerul de viaţă, un frate, un părinte. Are mai multă expe- rienţă decât dumneavoastră pentru a privi o situaţie la rece, ca atare ascultaţi-i opinia. Chiar dacă şeful vă dă diverse atri- buţii, chiar dacă partenerul de viaţă vă solicită ajutorul, azi sun- teţi pe altă lume. Aveţi probleme- le dumneavoastră care vă atrag atenţia. Dacă cineva vă cheamă astăzi pe nume, nici măcar nu-l auziţi! Se apropie un moment fericit, care naşte o stare de nerăbdare, de feri- cire, de entuziasmmaxim în sufle- tul dumneavoastră. Se va schimba ceva la serviciu sau se petrec lucruri noi în anturajul de prieteni, iar noile perspective vă încântă. Vreţi să cumpăraţi mobilă nouă, să achiziţionaţi o casă sau un teren, dar nu puteţi lua decizii atât de costisitoare fără să ştiti părerile celor care contribuie alături de dumneavoastră. Calculaţi cu multă atenţie următorii paşi. HOROSCOP Jimbocho, Tokyo. Cartierul librăriilor şi al anticariatelor, un veritabil paradis pentru citi- torii pasionaţi. Deşi locuieşte de ani buni în Tokyo, Tatako – o fată de 25 de ani, cu o viaţă destul de monotonă – nu a frecventat nicioda- tă acea parte a oraşului. Totuşi, aici este situa- tă librăria Morisaki, care se afla în familia ei de trei generaţii. O prăvălioară cu cărţi, într-o clădire veche din lemn, cu o cameră la etaj, folosită ca depozit. Este regatul lui Satoru, unchiul excentric al lui Tatako. Romanul a fost publicat de editura "Litera". Apariţii editoriale Ingrediente: 200 gr paste lungi, 1 conser- vă mică de sardine în ulei, 45 gr pastă de roşii, 2 căţei mari de usturoi, 1/2 linguriţă seminţe de fenicul, 2 linguriţe cu vârf capere în oţet, 1 lingură verdeaţă de fenicul tocată, puţin ulei măsline, sare, piper negru, chili Mod de preparare: Se pun pastele la fiert în multă apă cu sare după instrucţiunile de pe pachet. Într-o tigaie largă se prepară sosul. Se scurge în tigaie o lingură de ulei din conservă de sardine. Se completează cu o lingură de ulei de măsline. Se încălzeşte uleiul şi se adăugă pasta de roşii. Când pasta sfârâie bine şi se închide puţin la culoare, adăugaţi ustu- roiul strivit şi seminţele de fenicul. Căliţi 1 minut până usturoiul miroase plăcut. Adău- gaţi caperele şi sardinele sfărâmate cu furcu- liţa şi amestecaţi. Fierbeţi sosul timp de 2 minute. Presăraţi sare, râşniţi piper negru şi adăugaţi chili dacă vreţi ca pastele să fie picante. Scurgeţi pastele, dar reţineţi 100 ml apa de pe ele. Puneţi pastele în sos, presăraţi puţină sare şi turnaţi apă. Amestecaţi conti- nuu, la foc mediu, până sosul începe să se prindă de paste. Adăugaţi la final verdeaţă de fenicul şi amestecaţi. Paste marinara Reţeta zilei „Viaţa mea în librăria Morisaki" Satoshi Yagisawa

RkJQdWJsaXNoZXIy ODg1NTM=