Monitorul de Botoşani

MONITORUL de BOTOŞANI MIERCURI, 23 IULIE 2025 15 MOZAIC Soluţia pentru integrama publicată numărul trecut: I, A, I, TRI, INEXACTA, SS, CS, PRIMI, E, TO, PRE, PALC, RARI, PODIUM, F, AEROGARA, FLACAU, CM, ERONATA, ULM, STIR, TREN, RICSA, AIEVEA, IRANIAN. Telefoane utile -Număr unic de urgenţe (Salvare, Pom- pieri, Poliţie): 112 - Poliţia de frontieră: 0231/959 - Jandarmerie: 0231/534.253; - Agenţia C.F.R.: 0231/534755; -Informaţii gară: 0231/534755; - Informaţii autogară: 0231/511129; - Agenţia TAROM: 0231/518222 -E.ONGAZ:0231/585886,0800.800.928 -DispeceratNovaApaserv:0374/106804; Index contor apă: 0374/106.802 - Farmacie non-stop: ROPHARMA - 073400066. DeranjamenteE.ONMoldova:0800800929 - ITM- 0231/ 534532 -Modern Calor 0231/517953 - A.C.R.: 0231/512162; - Tribunal: 0231/511739; - Cinema Unirea: 0231/511255; -Administraţia pieţelor: 0231/512392; - Protecţia mediului: 0231/584136; - OJPC 0231/512958;0331/401.000 - Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă: 0231/508.014, 0231/508.015 MONITORUL folose[te serviciile agen]iei: tel. 0231.585955 Partener ISSN 1453-3359 Monitorul ABONAMENTELE se pot face la oficiile din jude]. MONITORUL DE BOTO{ANI figureaz\ `n Catalogul Presei interne la pozi]ia 1059. Tipar offset: Tipomedia SEDIU: Aleea Mihail Kog\lniceanu nr. 4, tel. 515053, fax: 515130 REDACȚIA Editor: Cristian Moroșanu Secretar general de redacție: Anamaria Ionel Redactori: Sebastian Gheorghiu, Cristian Prisacariu, Tudor Chiriac, Raluca Panțiru Georgiana Şaramet Secretariat: Mirabela Simionov Șef serviciu difuzare: Laurențiu Gologan Consilier vânzări publicitate: Rus Bianca Mica publicitate: Mariana Iftode DIRECTOR FONDATOR: George LAZ|R REDACTOR {EF: C\t\lin MORARU DIRECTOR MARKETING: Carmen LAZ|R Str.Aurel Vlaicu 78, Iasi S-a zis cu libertatea dumneavoas- tră de mişcare, cu bucuria de pe chip, cu sentimentul de relaxare care v-a însoţit o perioadă în dru- mul pe care îl parcurgeaţi fără griji. Deodată vă treziţi în faţa unui impas care vă solicită la maxim. Controlaţi-vă energia în exces pentru că sunteţi predispus la inci- dente ce au la origine graba şi ner- vii daţi în clocot. Noroc că, pe lângă aceste ieşiri temperamenta- le ciudate, aveţi şi o doză enormă de auto- cenzură şi ştiţi să vă opriţi la timpi. Nu vă bazaţi pe alţii fără să anali- zaţi ce spun, oricâtă autoritate ar avea în faţa dumneavoastră. Poate să fie şi şeful cel mai mare, dum- neavoastră nu vă luaţi după ce decide el fără să crâcniţi, pentru că nu are dreptate. Vi se citeşte fericirea pe chip, bucuria de a trăi şi imensa afecti- vitate şi iubirea de care sunteţi capabil. Aveţi motive de sărbătoa- re în viaţa dumneavoastră perso- nală, pentru că dragostea merge ca pe roate şi aveţi de ce să zâmbiţi. Priviţi către viitor cu mult entu- ziasm, vă faceţi planuri măreţe şi abia aşteptaţi sa ajungeţi la scopu- rile propuse. Unele din ele par, deocamdată, oarecum imposibile, dar dumneavoastră credeţi în ele şi simţiţi că le veţi pune în practică. Dacă dumneavoastră vă lipsesc energia şi încrederea în ce aveţi de făcut, bazaţi-vă pe cei care vă însoţesc, pentru că au un efect pozitiv asupra dumneavoastră. Vă molipsesc de bună dispoziţie, de chef de muncă şi de schimbare. Cuvântul dumneavoastră are greutate pentru unele persoane care vă privesc cu respect şi cu supunere, pentru că vă recunosc superioritatea şi experienţa. Vă vor asculta orbeşte, deci puteţi să o faceţi pe şeful fără probleme. Aruncaţi o privire înapoi la persoa- nele care vă erau datoare într-un fel sau altul, ori cu vreo sumă de bani pe care le-aţi împrumutat-o cândva, ori cu onorarea unei pro- misiuni pe care o tot amână. Amintiţi-le că e timpul să îşi aducă la zi res- tanţele. Aţi ajuns în faţa unui impas major, care vă obligă să abandonaţi cursul pe care l-aţi urmat până acum şi să o luaţi în cu totul altă direcţie. Pe moment, sunteţi derutat şi regretaţi că aţi pierdut timpul cu toţi paşii parcurşi până acum. Parcă apar numai piedici şi vă întrebaţi de ce aveţi asemenea ghi- nion, dar dacă le luaţi în seamă şi nu mergeţi mai departe cu orice preţ, veţi vedea mai târziu că ele v-au avertizat că e mai bine să vă opriţi acum, înainte de a face vreo greşeală. Vă simţiţi obligat să faceţi ceva cu care nu sunteţi de acord. Analizaţi la rece, fără sa fiţi subiectiv şi păr- tinitor, şi vedeţi dacă regulile impuse sunt acceptabile. Ar fi păcat să porniţi într-o direcţie în care nu credeţi doar pentru că e obligatorie. Unii se îndoiesc de dumneavoas- tră şi parcă vă verifică în cele mai mici detalii, ceea ce devine ener- vant pentru dumneavoastră. Nu suportaţi ca ceilalţi să nu aibă încredere în dumneavoastră, pentru că sun- teţi serios şi corect în toate. HOROSCOP Manako Kajii, gourmet și pasionată de gătit, este închisă în Centrul de Detenție din Tokyo, condamnată pentru uciderea în serie a unor oameni de afaceri pe care, conform acu- zării, i-a sedus cu mâncărurile ei delicioase. Cazul a captivat imaginația întregii țări, dar Kajii refuză să discute cu presa. Totuși, când jurnalista Rika Machida îi scrie, cerându-i rețeta pentru tocănița de vită, Kajii nu se poate abține și-i răspunde favorabil. Bestseller internațional, inspirat de cazul real al escroacei cunoscute drept „Ucigașa Konkatsu“, Unt, de Asako Yuzuki, constituie o incursiune tulburătoare în subiecte precum misoginia, obsesiile, relațiile amoroase și plă- cerile gastronomice culpabile din Japonia. Romanul a fost publicat de editura „Lite- ra”. Apariţii editoriale Ingrediente; 4-500 gr. leurdă, 1-2 cepe, 600 gr. carne de porc, 200 ml. suc de roşii, 30 ml. ulei de măsline sau floarea soarelui, 1 linguriţă boia dulce sau iute (după preferinţă), 1 linguri- ţă delikat Mod de preparare: Porţionăm carnea în cuburi şi o prăjim în ulei pe toate părţile. Adău- găm ceapă tocată şi călim 5-10 minute, ames- tecând din când în când. Când ceapă s-a călit adăugăm apă, să acoperim bine carnea şi lăsăm să fiarbă înăbuşit până scade. După ce carnea a devenit moale adăugăm, pe rând, leurda care în prealabil a fost spălată, curăţată şi tocată. Vă scădea mult aşa că vom pune pe rând până când o terminăm. Acum punem şi boiaua, delikatul şi sucul sau bulionul de roşii. Mai lăsăm 10-15 minute, timp în care amestecăm. Îi facem sosul nici gros dar nici prea subţire şi oprim focul. Mâncare de leurdă cu carne de porc Reţeta zilei „Unt” Asako Yuzuki

RkJQdWJsaXNoZXIy ODg1NTM=