Monitorul de Botosani

MONITORUL de BOTOŞANI MIERCURI, 25 IUNIE 2025 15 MOZAIC Soluţia pentru integrama publicată numărul trecut: C, I, IMN, A, ZORNAI, APAS, ROSU, BIO, T, MACARSAVEZI, C, A, BA, ATU, TEN, PASTAI, ARA, TARG, CT, CIOT, REA, UH, CAIER, CEGUSTARE, ORBECAIRI, EMIR. Telefoane utile -Număr unic de urgenţe (Salvare, Pom- pieri, Poliţie): 112 - Poliţia de frontieră: 0231/959 - Jandarmerie: 0231/534.253; - Agenţia C.F.R.: 0231/534755; -Informaţii gară: 0231/534755; - Informaţii autogară: 0231/511129; - Agenţia TAROM: 0231/518222 -E.ONGAZ:0231/585886,0800.800.928 -DispeceratNovaApaserv:0374/106804; Index contor apă: 0374/106.802 - Farmacie non-stop: ROPHARMA - 073400066. DeranjamenteE.ONMoldova:0800800929 - ITM- 0231/ 534532 -Modern Calor 0231/517953 - A.C.R.: 0231/512162; - Tribunal: 0231/511739; - Cinema Unirea: 0231/511255; -Administraţia pieţelor: 0231/512392; - Protecţia mediului: 0231/584136; - OJPC 0231/512958;0331/401.000 - Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă: 0231/508.014, 0231/508.015 MONITORUL folose[te serviciile agen]iei: tel. 0231.585955 Partener ISSN 1453-3359 Monitorul ABONAMENTELE se pot face la oficiile din jude]. MONITORUL DE BOTO{ANI figureaz\ `n Catalogul Presei interne la pozi]ia 1059. Tipar offset: Tipomedia SEDIU: Aleea Mihail Kog\lniceanu nr. 4, tel. 515053, fax: 515130 REDACȚIA Editor: Cristian Moroșanu Secretar general de redacție: Anamaria Ionel Redactori: Sebastian Gheorghiu, Cristian Prisacariu, Tudor Chiriac, Raluca Panțiru Georgiana Şaramet Secretariat: Mirabela Simionov Șef serviciu difuzare: Laurențiu Gologan Consilier vânzări publicitate: Rus Bianca Tehnoredactare: Emanoil Păduraru Mica publicitate: Mariana Iftode DIRECTOR FONDATOR: George LAZ|R REDACTOR {EF: C\t\lin MORARU DIRECTOR MARKETING: Carmen LAZ|R Str.Aurel Vlaicu 78, Iasi Caricatura zilei Nimeriţi într-un mediu incert, în care nu puteţi fi sigur de nimic, mai ales de lucrurile prea bune ca să fie adevăra- te! Dacă cineva vă laudă şi vă linguşeşte, ar fi bine să nu cădeţi în plasa lui şi să-l credeţi. Simţiţi mai intens ca oricând amprenta desti- nului peste relaţia de cuplu, ca şi cum urmează să se întâmple ceva special. Poate fi un moment de zile mari, cum ar fi întâlnirea omului sortit sau decizia de a vă căsători curând. Atitudinea dumnea- voastră veselă, uşurati- că, până la un punct, ridică semne de între- bare celor din jur. Ei vor de la dumneavoas- tră seriozitate, implica- re, maturitate, dar aveţi încă un suflet de copil pe care-l lăsaţi să se manifeste liber. Vă puteţi aştepta ca cineva cu funcţie înaltă să intervină în treburile dumneavoastră, cu ris- cul de a pune punct la tot ce făceaţi. Poate fi ca un fel de verdict final, ca o demitere, o ruptură prin care nu mai aveţi voie să conti- nuaţi drumul început. Sunteţi iubit ca un zeu, vedeţi în ochii celui drag atâta admiraţie, încât tinde spre adora- ţie, iar dragostea sa vă dă aripi, vă face să stră- luciţi, vă dă energie să urcaţi tot mai sus! Aveţi acum parte de evenimente de vârf în plan sentimental! Timpul vi se opune cu încăpăţânare şi trece cum vrea el. Nu vă lasă să vă manifestaţi aşa cum aţi dori. Dacă aţi avea nevoie de un răgaz pentru a vă ocupa pe îndele- te de un proiect, nu aveţi parte de aşa ceva. Disputele dintre parte- neri sau membrii fami- liei dispar şi se reinsta- lează liniştea. Obiecte- le casnice defecte sunt duse la reparat. Discu- ţiile dintre părinţi- copii, soacră-noră, sau dintre soţi au rolul de a aduce lumina în diverse probleme. Un singur sfat este de reţinut astăzi: nu vă băgaţi unde nu vă fierbe oala! Aţi putea fi intere- sat de o situaţie cu fac- tor mare de risc şi, pen- tru că nu vă puteţi abţi- ne să încercaţi marea cu degetul, aţi putea cădea victima unui peri- col. Amintirile revin în actualitate mai intense ca oricând, de parcă aţi avea acum ocazia să retrăiţi evenimentele frumoase de demult. Aţi putea trece printr-un loc de care sunteţi ataşat, unde aţi copilărit sau unde aţi iubit prima dată. Ca să ajungeţi la un scop propus, uneori este nevoie şi de sacri- ficii, pe care sunteţi dis- pus să le acceptaţi. Nu trebuie să vă aşteptaţi să le obţineţi pe toate uşor, pentru că e o utopie, de aceea sunteţi pregătit de orice vi s-ar cere. Dacă aveţi de partea dumneavoastră legea - un bun cunoscător al portiţelor legale, un expert în domenii juri- dice - sunteţi capabil de orice. Asociaţi-vă cu un astfel de specialist, pentru că veţi fi motorul care deschide căile spre reuşită. Chiar dacă v-aţi planifi- cat să ajungeţi azi la o anumită destinaţie, nu vă bazaţi pe un pro- grambătut în cuie, pen- tru că pot apărea modi- ficări. Ori schimbaţi direcţia spre alt punct final, ori apar tot felul de piedici. HOROSCOP Un băiat întâlneşte o fată. Trecutul întâlneşte viitorul. Un deget întâl- neşte un trăgaci. Înce- putul întâlneşte sfârşi- tul. În viitorul apropiat, unei funcţionare publi- ce nemulţumite de cariera sa i se oferă un post bine plătit într-o instituţie guvernamen- tală nouă, misterioasă, care aduce „expaţi“ din diverse epoci istorice pentru a testa limitele călătoriei în timp. Rolul ei este să func- ţioneze ca „punte“: să convieţuiască, să-l asis- te şi să-l monitorizeze pe expatul cunoscut drept „1847“ – coman- dorul Graham Gore. Din punct de vedere istoric, comandorul Gore a murit în neferi- cita expediţie a lui Sir John Franklin în Arcti- ca; prin urmare, este puţin derutat când se trezeşte înconjurat de concepte stranii pre- cum „maşina de spă- lat“, „Spotify“ şi „pră- buşirea Imperiului Bri- tanic“. Cu o poftă nemărginită de desco- perire şi o ţigară mereu între degete, se adap- tează rapid, iar în cur- sul unei veri lungi şi fierbinţi, Graham şi puntea lui trec de la stânjeneala la o priete- nie sinceră, apoi la ceva mai mult. Romanul a fost publicat de editura "Literă". Apariţii editoriale Ingrediente: 2 bucăţi ouă, 100 g zahăr, 80 ml ulei de floarea-soarelui, 2 linguri esenţa de vani- lie, 350 g făină albă de grâu, 0,5 plic praf de copt, 1 linguriţă scorţişoară măcinată, 55 g mig- dale, 55 g merişoare Mod de preparare: Încălziţi cuptorul la 180°C. Puneţi ouăle şi zahărul într-un castron şi mixaţi până se deschid la culoare. Adăugaţi ule- iul, esenţa de vanilie şi mixaţi bine. Adăugaţi făină, praful de copt şi scorţişoară (cernute toate) şi mixaţi bine. Apoi adăugaţi migdalele şi merişoarele, obţinând un aluat puţin lipicios. Tapetaţi o tavă cu hârtie de copt. Modelaţi coca sub forma unui baton (ca un salam). Băgaţi la cuptor 30 minute sau până când se rumeneşte puţin. Lăsaţi la răcit 5 minute în tavă de copt, apoi transferaţi pe un fund de lemn şi tăiaţi în fâşii / felii. Băgaţi înapoi tava şi mai coaceţi 5 minute pe fiecare parte. Biscuiţi cu migdale şi merişoare Reţeta zilei "Ministerul timpului " Kaliane Bradley

RkJQdWJsaXNoZXIy ODg1NTM=