Monitorul de Botoşani

MONITORUL de BOTOŞANI JOI, 31 IULIE 2025 15 MOZAIC Soluţia pentru integrama publicată numărul trecut: M, ROI, A, F, DUZI, STRAIN, CINA, AIURA, KA, GHICIT, V, F, H, VA, ALA, OCA, MONOGAME, EMANA, CUTU, ALGA, LOTO, RAC, STREANG, MAR, RIVALA, ZARZARI Telefoane utile -Număr unic de urgenţe (Salvare, Pom- pieri, Poliţie): 112 - Poliţia de frontieră: 0231/959 - Jandarmerie: 0231/534.253; - Agenţia C.F.R.: 0231/534755; -Informaţii gară: 0231/534755; - Informaţii autogară: 0231/511129; - Agenţia TAROM: 0231/518222 -E.ONGAZ:0231/585886,0800.800.928 -DispeceratNovaApaserv:0374/106804; Index contor apă: 0374/106.802 - Farmacie non-stop: ROPHARMA - 073400066. DeranjamenteE.ONMoldova:0800800929 - ITM- 0231/ 534532 -Modern Calor 0231/517953 - A.C.R.: 0231/512162; - Tribunal: 0231/511739; - Cinema Unirea: 0231/511255; -Administraţia pieţelor: 0231/512392; - Protecţia mediului: 0231/584136; - OJPC 0231/512958;0331/401.000 - Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă: 0231/508.014, 0231/508.015 MONITORUL folose[te serviciile agen]iei: tel. 0231.585955 Partener ISSN 1453-3359 Monitorul ABONAMENTELE se pot face la oficiile din jude]. MONITORUL DE BOTO{ANI figureaz\ `n Catalogul Presei interne la pozi]ia 1059. Tipar offset: Tipomedia SEDIU: Aleea Mihail Kog\lniceanu nr. 4, tel. 515053, fax: 515130 REDACȚIA Editor: Cristian Moroșanu Secretar general de redacție: Anamaria Ionel Redactori: Sebastian Gheorghiu, Cristian Prisacariu, Tudor Chiriac, Raluca Panțiru Georgiana Şaramet Secretariat: Mirabela Simionov Șef serviciu difuzare: Laurențiu Gologan Consilier vânzări publicitate: Rus Bianca Mica publicitate: Mariana Iftode DIRECTOR FONDATOR: George LAZ|R REDACTOR {EF: C\t\lin MORARU DIRECTOR MARKETING: Carmen LAZ|R Str.Aurel Vlaicu 78, Iasi Sunteţi mulţumit de rezultatele concrete la care aţi ajuns, dar şi mai satisfăcut sunteţi că aţi avut alături un grup de colegi de încre- dere pe care iată, v-aţi putut bizui, ca să ajungeţi, împreună, la succes. Ca să vă eliberaţi de griji, mai tre- buie să treceţi printr-un ultim tur de forţă, deloc uşor, deci pregătiţi- vă pentru o confruntare dură, ală- turi de concurenţi puternici. De voinţa dumneavoastră depinde cât de bine depăşiţi acest hop. Intraţi în contact cu persoane care au o influenţă aparte asupra psihi- cului dumneavoastră: ori vă inti- midează, ori vă emoţionează pro- fund, de aceea vă e greu să vă con- trolaţi emoţiile. Nu e genul dumneavoastră să fiţi atât de sensibil. Trebuie să vă ocupaţi de nişte pro- bleme urgente care vă ţin pe loc, dar, dacă nu le găsiţi acum rezol- varea, nu veţi putea trece la o etapă mai sus în planurile dum- neavoastră. Fie că vă place sau nu, ocupaţi- vă prioritar de această chestiune. Aveţi un efect pozitiv asupra celor din jur, pentru că îi mobilizaţi foarte bine în activităţi noi şi îndrăzneţe. Aveţi alături oameni care vă seamănă, care au aceeaşi motivaţie către succes şi aceleaşi rezerve de energie. Nu resimţiţi niciun progres în acţiunile la care munciţi deja de multă vreme, atât pentru că sunteţi genul de om meticulos ce le face pe toate lent şi sigur, cât şi pentru că aveţi alături colaboratori la fel de pru- denţi. Dragostea şi raţiunea intră, cumva, în contradicţie, pentru că dumneavoastră apreciaţi lucrurile după sentimentele pe care vi le inspiră. Se poate găsi o cale de mijloc între cele două extreme, pentru că una fără alta nu se poate. Tocmai aţi atins un apogeu al pla- nurilor dumneavoastră şi simţiţi nevoia să împărtăşiţi fericirea cu ceilalţi, care - fără pic de invidie - vă vor felicita şi vă vor aprecia sin- cer reuşita. Veştile bune sunt lega- te mai ales de viaţa de familie. Munca dumneavoastră se apropie de sfârşit, dar sunteţi încă pe ulti- ma sută de metri, pentru a recapi- tula paşii parcurşi. Aveţi noroc de colaboratori implicaţi, care sunt conştienţi de importanţa acestui final de etapă. Vă demonstraţi dragostea prin fapte materiale, nu prin vorbe, pentru că sunteţi un om pragmatic care nu se lasă furat de declaraţii. Mai degrabă faceţi ceva concret pentru cel drag, care-i arată cât de mult înseamnă pentru dumneavoastră. Persoana iubită nu este alături de dumneavoastră, a fost nevoită să plece la drum, iar dorul pe care i-l purtaţi, de departe, devine copleşi- tor. Dacă nu vă permiteţi o călăto- rie în doi, zburaţi deocamdată numai cu gândul, cu ajutorul telefonului. Unii vă descriu viitorul în lumini foarte bune şi vor să vă convingă să credeţi la fel, dar dumneavoas- tră abordaţi o atitudine distantă şi de aceea staţi detaşat. Momentan, aveţi dumneavoastră alte treburi care cer atenţie HOROSCOP Blanca Perea, o înzestrată profesoară din Madrid, pare să aibă tot ce-și dorește. Însă lumea ei se destramă dintr-odată când bărbatul cu care este căsătorită de douăzeci de ani o părăsește pentru altă femeie. Punând sub sem- nul îndoielii viața pe care a dus-o până la momentul despărțirii și întrebându-se dacă se cunoaște cu adevărat, Blanca plănuiește niște schimbări importante. Astfel, acceptă o bursă de cercetare în California pentru a studia pos- tum viața și opera unui scriitor spaniol exilat și se lasă atrasă din ce în ce mai mult de lumea plină de umbre a acestuia, cu iubirile amare și ambițiile sale neîmplinite. Dar, cufundându-se tot mai adânc în trecut, Blanca devine din ce în ce mai conștientă de posibilitățile prezentului, grație întâlnirii cu Daniel Carter, un profesor fermecător care deține informații cruciale și niciodată dezvăluite despre scriitorul mort. Romanul a fost publicat de editura „Polirom”. Apariţii editoriale Ingrediente: 500 g carne tocată amestec vită- porc, 400 g broccoli, 200 ml suc de roşii, 200 ml lapte, 50 g unt, 1 ou, 2 cepe, 4 căţei de usturoi, 8 cartofi, 1 lingură oţet de mere, 1 lingură făină, 1 frunză de dafin, pătrunjel proaspăt, mărar proas- păt, sare, piper Mod de preparare : Se amestecă carnea cu oul, ceapa tocată, ustoroiul pisat şi multă verdeaţă tocată mărunt. Se presară sare şi piper şi se fră- mântă. Se tapetează o tavă întinsă cu foaie de copt şi se pune toată compoziţia. Se modelează ase- meni unei rulade. Se coace 60 minute la foc mode- rat. Se curăţă cartofii şi se fierb. Se scot din apă, se pasează şi se freacă bine cu unt şi lapte. La final se pune sare. Se pune la fiert apă cu sare. Când clo- coteşte se adaugă brocoli desfăcut bucheţele şi se fierbe 3 minute. Se scoate într-o strecurătoare. Pentru sos se încing 3 linguri de ulei, în care se prăjeşte făina, amestecând continuu cu telul. După 1 minut se toarnă sucul de roşii, oţetul şi se adau- gă frunza de dafin. Se fierbe 10 minute pe foc mic, amestecând. La final se presară sare şi piper şi se opreşte focul. Se scoate hamburger pe platou şi se adaugă garnitură de broccoli şi piureul. Se toarnă sosul peste hamburger, se feliază. Hamburger marinat Reţeta zilei „Ce avem și ce uităm” Maria Dueñas

RkJQdWJsaXNoZXIy ODg1NTM=