Poliţiştii vânează hoţii voiajori

0
Digital Camera

Acţiune de amploare organizată de poliţiştii botoşăneni pentru prevenirea furturilor comise de infractorii voiajori. Operaţiunea a avut loc miercuri, pe 15 noiembrie, când peste 110 poliţişti au fost împânziţi pe drumurile europene, naţionale şi judeţene de pe raza judeţului, dar şi la intrările principale în municipii, unde au fost organizate mai multe filtre.

Din echipele de control au făcut parte poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale şi poliţiştii judiciarişti de la nivelul subunităţilor, dar şi poliţiştii de ordine publică şi de investigare a criminalităţii economice şi poliţiştii rutieri, pentru oprirea în trafic a vehiculelor. Astfel, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean, în cadrul operaţiunii au fost oprite şi controlate 346 de autovehicule.

În urma verificărilor, poliţiştii au aplicat 51 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 14.670 de lei. Interesant este că 13 persoane au fost conduse la sediu, unde au fost amprentate şi fotografiate, informaţiile fiind introduse în bazele de date şi aplicaţiile poliţiei.

„Furturile săvârşite de infractorii voiajori prezintă un specific aparte şi o complexitate deosebită generată în primul rând de faptul că autorii comit infracţiunile călătorind în diferite locaţii”, spun poliţiştii. Dotaţi cu maşini şi extrem de versatili, ei îşi adaptează acţiunile în funcţie de vulnerabilităţile din teren. Abordează persoane întâlnite pe stradă sub diverse pretexte, dându-se turişti, oameni cu probleme medicale, sau vânzători volanţi, culeg informaţii cu privire la cei care deţin sume de bani sau bunuri, după care acţionează şi, după ce se documentează, trec la fapte.

 

 

 

Deja ai votat!
se încarcă...