Bărbat ucis de frigul de afară

Zăpada şi frigul venite noaptea trecută peste judeţ au lăsat în urmă şi victime. Un bărbat de aproximativ 50 de ani a fost găsit ieri dimineaţă îngheţat de frig în localitatea Tudora, după ce a petrecut toată noaptea sub cerul liber. Apelul la 112 a fost făcut ieri, la primele ore ale dimineţii, de vânzătoarea unui magazin din localitate, femeia găsindu-l pe acesta căzut în apropierea magazinului la care lucra. Femeia a sunat şi a cerut ajutorul cadrelor medicale, bărbatul fiind preluat în scurt timp de un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă.

Starea acestuia s-a agravat însă foarte repede, bărbatul suferind un stop cardiac până la sosirea la spital. Imediat a fost supus manevrelor de resuscitare şi în acelaşi timp de ridicare a temperaturii, acesta fiind în hipotermie severă. „Pacientul avea o temperatură exterioară de doar 22,5 Grade Celsius. Concomitent cu măsurile de resuscitare a fost introdus şi într-o pătură specială cu aer cald”, a precizat un medic din cadrul UPU-SMURD. Manevrele de resuscitare au durat mai bine de zece ore, timp în care i s-a făcut masaj cardiac în continuu şi conectat la aparate de respiraţie artificială. Din păcate, însă, manevrele de resuscitare nu au dat rezultate, medicii fiind nevoiţi să declare decesul.

Cazul a intrat şi în atenţia Poliţiei, care urmează să stabilească şi identitatea bărbatului şi cum a ajuns acesta să petreacă întreaga noapte căzut în stradă.

Hipotermiile moderate (de la 35 la 32°C) sunt însoţite de frisoane intense (mijloc de apărare a organismului de producerea de căldură), grave (de la 32 la 26°C) şi majore (sub 26°C) însoţite de tulburări ale stării de conştienţă (chiar comă), depresie respiratorie, încetinire a frecvenţei cardiace şi de o scădere progresivă a presiunii arteriale cu diminuarea debitului cardiac.

 

Deja ai votat!