Regele se întoarce în ţară pentru totdeauna

Regele Mihai este adus astăzi în România, din Elveția. Sicriul va fi adus pe Aeroportul Otopeni, de unde va porni către Castelul Peleș.

Avionul cu trupul neînsuflețit al Regelui Mihai sosește din Lausanne pe Aeroportul Otopeni la ora 11.00. La sosire, la toate bisericile și mănăstirile din țară vor bate clopotele. Pe aeroport va avea loc o scurtă ceremonie, în prezența Custodelui Casei Regale, Margareta şi a membrilor Familiei Regale.

Cortegiul funerar va porni de la Otopeni către Castelul Peleș, unde, timp de 4 ore, între 14.00 și 18.00, sicriul va fi depus în Holul de Onoare, pentru ca oficialitățile române și străine să aducă un omagiu.

Cortegiul funerar se va întoarce seara la București. Trupul neînsuflețit al Majestății Sale va fi depus la Palatul Regal, la ora 20.30, în Sala Tronului. Publicul are acces pentru a se reculege la catafalc între orele 21.00 – 24.00. Programul pentru public continuă joi și vineri, între 08.00 – 22.00.

Înmormântarea Regelui Mihai va avea loc sâmbătă, 16 decembrie. Ceremoniile încep în București și se vor încheia la Curtea de Argeș, unde fostul suveran va fi înmormântat.

Deja ai votat!