spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăPrima PaginăVal de accidente cu vitezomani şi beţivi (galerie foto)

Val de accidente cu vitezomani şi beţivi (galerie foto)

Tinerii au făcut ravagii pe şosele în aceste zile de sărbătoare. Nu mai puţin de 15 persoane sub 30 de ani au ajuns la spital sau au avut nevoie de îngrijiri medicale după accidente provocate din cauza vitezei sau a teribilismului, iar 12 maşini au fost distruse sau avariate.

Seria a început încă de vineri seara, când un tânăr de 19 ani s-a dat peste cap cu maşina pe care o conducea prin localitatea Vorona Nouă. Acesta mergea dinspre Botoşani spre Vorona, însă din cauza vitezei a pierdut controlul volanului, maşina a ieşit de pe şosea, după care s-a izbit de un cap de pod, răsturnându-se într-un şanţ. Şoferul a fost transportat la spital.

 

Pieton aruncat într-un şanţ

 

Un alt accident a avut loc sâmbătă seara la Vlădeni. Un Renault condus de un bărbat de 30 de ani, se deplasa dinspre Suceava către Botoşani, iar şoferul nu a observat un pieton, în vârstă de 49 de ani, care traversa neregulamentar. Pietonul a fost proiectat într-un şanţ de pe marginea şoselei, rănindu-se puternic la cap. La faţa locului a ajuns echipajul SMURD de Terapie Intensivă Mobilă, care a transportat victima la spital.

Oamenii legii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. Luni, în prima zi de Crăciun, a fost nefastă pentru şoferii începători.

La primele ore ale dimineţii, o tânără de 18 ani a fost rănită în urma unui accident petrecut între localităţile Havârna şi Stânca.

Un alt impact violent a avut loc în după-amiaza aceleiaşi zile în municipiul Botoşani. Şoferul unui Opel Astra, un bărbat de 25 de ani din oraşul Ştefăneşti, care circula pe strada Ion Pillat, la intersecţia cu strada Tudor Vladimirescu, nu a acordat prioritate unui Audi ce circula pe artera prioritară. În urma impactului, ambele maşini au ricoşat într-o casă.

Seria accidentelor a continuat şi ieri, când trei tineri au ajuns cu maşina într-o râpă.

Toţi şoferii au fost testaţi alcoolscopic de poliţişti, rezultatul fiind negativ. În cazul tuturor accidentelor poliţiştii au deschis anchete.

 

Record de şoferi beţivi la volan

 

Pe lângă accidentele produse de tineri teribilişti, circulaţia a fost un haos şi din cauza celor care s-au urcat băuţi la volan.

Sâmbătă, o şoferiţă beată a provocat un accident în sensul giratoriu de lângă Colegiul Economic. În vârstă de 35 de ani, botoşăneanca mergea pe strada Viilor, iar în intersecţia cu strada Bucovina a intrat în plin într-un alt autoturism condus regulamentar de un tânăr în vârstă de 23 de ani, din Prăjeni. Poliţiştii i-au verificat cu etilotestul pe cei doi, iar dacă în cazul tânărului rezultatul a fost negativ, la şoferiţă aparatul a indicat o îmbibaţie de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

Scene incredibile în municipiu

 

Scene incredibile s-au petrecut şi în noaptea de duminică spre luni, pe bulevardul George Enescu din municipiu, când un tânăr de 23 de ani, din comuna Vlădeni, a ajuns cu maşina pe scuarul despărţitor al celor două sensuri de mers şi s-a izbit într-un stâlp de susţinere a reţelei de iluminat public. Ulterior şoferul şi-a văzut de drum, pe contrasens, până la intersecţia cu Aleea Zorilor, unde a fost înlocuit la volan de unul dintre pasageri, un tânăr în vârstă de 20 de ani, care nu avea permis de conducere. Un martor a sunat la 112, iar tinerii au fost opriţi de poliţiştii rutieri.

Identificaţi, cei doi şoferi au fost testaţi alcoolscopic, rezultatele fiind de 0,75 mg/l, respectiv 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Toţi au fost conduşi la spital pentru stabilirea alcoolemiei, iar poliţiştii le-au întocmit câte un dosar penal pentru conducere sub influenţa alcoolului, unul dintre şoferi fiind cercetat pentru părăsirea locului accidentului, iar un altul pentru conducere fără permis.

 

Subiectul este tratat pe larg în ediţia tipărită a cotidianului „Monitorul de Botoşani”.

 

– Tudor CHRIAC

– Sebastian GHEORGHIU

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
5.8 ° C
10.6 °
5.6 °
95 %
1.1kmh
35 %
joi
18 °
vin
11 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...