Puşcărie pentru şantaj pe Facebook

0

Sentinţă şoc la Judecătoria Dorohoi, unde un tânăr care a şantajat două adolescente pe Facebook a fost trimis la puşcărie. Hotărârea a fost pronunţată joi, Silviu B., în vârstă de 26 de ani, fiind condamnat la o pedeapsă rezultantă de doi ani şi opt luni închisoare, în regim penitenciar. Sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel Suceava.

Faptele s-au petrecut la sfârşitul lui 2015, însă procesul a început în toamna anului trecut şi a durat până joi, când instanţa s-a pronunţat. „În perioada noiembrie-decembrie 2015, inculpatul a adresat ameninţări cu moartea şi cu incendierea minorei C.R., de 16 ani, iar în ziua de 30 noiembrie 2015 şi în perioada următoare a ameninţat-o cu acte de violenţă pe minora B.P.D., în vârstă de 16 ani, ameninţările fiind efectuate prin mesaje telefonice şi prin reţeaua de socializare Facebook, solicitându-le bani sau diverse bunuri în vederea returnării unei pretinse datorii de 800 de lei şi pentru a le lăsa în pace”, au subliniat procurorii.

 

Calvar denunţat de părinţi

 

Calvarul fetelor a luat sfârşit abia după ce acestea şi-au anunţat părinţii, care au sesizat ulterior poliţia. Ancheta declanşată avea să scoată la iveală că, după ce au făcut cunoştinţă pe Facebook, tânărul le-ar fi cerut celor două fete să se întâlnească cu el, după care au făcut schimb de numerele de telefon. Fetele au acceptat, iar ulterior au început să curgă ameninţările. În încercarea de a scăpa de el, fetele i-au dat un telefon mobil şi o tabletă, dar mesajele au continuat. Prin urmare, tânărul a fost pus sub urmărire penală, fiind acuzat de comiterea a două infracţiuni de şantaj.

Deşi au încercat să-l audieze, anchetatorii nu au reuşit să dea de urma tânărului, acesta fiind plecat în străinătate.

În timpul procesului, Silviu B. a fost citat la domiciliu, însă nu s-a prezentat la niciun termen de judecată. Prin urmare, magistraţii l-au condamnat la doi ani şi opt luni de puşcărie. În plus, tânărul a fost obligat şi la plata unor daune materiale în sumă de 800 de lei, dar şi la plata cheltuielilor de judecată care totalizează 1.280 de lei.

 

Subiectul este tratat pe larg în ediţia tipărită a cotidianului „Monitorul de Botoşani”.

 

– Sebastian GHEORGHIU

 

Deja ai votat!
se încarcă...