Dosarele vechi îi bagă în verificări pe procurori

1

Inspecţia Judiciară s-a pus pe procurori. Instituţia a anunţat că va efectua un control tematic privind măsurile luate de procurori şi conducerile parchetelor din cadrul Ministerului Public în vederea soluţionării dosarelor cu autori cunoscuţi mai vechi de cinci ani de la data sesizării. Astfel, toate conducerile unităţilor de parchet din judeţ au trebuit să întocmească o situaţie cu numărul acestora cauze, natura faptelor şi stadiul cercetărilor, situaţie care va fi înaintată la Inspecţia Judiciară. Potrivit reprezentanţilor Parchetului de pe lângă Tribunal, majoritatea dosarelor cu o vechime mai mare de cinci ani au ca obiect infracţiuni de natură economico-financiară, iar cauzele care au determinat prelungirea în timp a soluţionării acestor dosare au fost complexitatea cauzelor, dată de numărul mare de persoane fizice şi juridice cercetate, precum şi de volumul mare de probe administrate şi examinate, efectuarea unui număr mare de comisii rogatorii naţionale şi internaţionale, efectuarea de expertize fiscale.

Toate aceste dosare mai vechi de cinci ani sunt instrumentate de organele de poliţie judiciară şi se află în supravegherea procurorilor din cadrul parchetelor. Raportul Inspecţiei Judiciare privind controlul va fi înaintat Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii până la 13 iulie 2018.

– Sebastian GHEORGHIU

Deja ai votat!

1 COMENTARIU

  1. PENTRU TULBURAREA SI AMETIREA COMPLETA A POPULATIEI NOASTRE , sa nu se mai inteleaga ce e cu sistemul legislativ , de conducere a tarii , cine raspunde de haosul precedent creat si actual in tara si sa mentineti atrasa atentia cetatenilor in directia de voi dorita , ne bagati in fata si sistemul propagandistic i-si face datoria , fel de fel de fenomene si aspecte ce se petrec in societate create de voi clase politice , bineinteles in majoritate cu nerespectarea legislatiei in vigoare , neideplinirea atributiilor de serviciu , executarea unor controale mituite si cu cointeresare de suta la suta a politicului jecmanitor de tara . Fenomenul cine-l intelege este un om integru ptr. respectul vietii sale , cine nu si nu vrea merge si voteaza PRADUYTORY .