Bolid distrus din cauza oboselii

1

Un nou accident rutier, pus pe seama oboselii la volan, a avut loc, în noaptea de marţi spre miercuri, în judeţul Botoşani. Accidentul a avut loc în localitatea Silişcani, din comuna Gorbăneşti, cu aproximativ 100 de metri înainte ca şoferul să ajungă acasă. Acesta se întorcea de la muncă din străinătate la volanul unui Audi A6, însă, pe fondul oboselii, a adormit şi maşina pe care o conducea a ieşit de pe carosabil, după care a lovit cu putere un stâlp de beton care susţine reţeaua de electricitate şi a ricoşat în şanţ.

Din fericire, tânărul a scăpat nevătămat, însă maşina, cu volan pe dreapta, înmatriculată în Marea Britanie, a fost puternic avariată, fiind nevoie de o platformă auto pentru a o transporta de la faţa locului.

Viteza şi oboseala au dus la mai multe accidente, în ultimii ani.

Cel mai recent dintre acestea a avut loc la sfârşitul lunii noiembrie, a anului trecut, la Hudum. Un tânăr botoşănean, marinar în Singapore, venit urgent acasă după ce soţia a născut prematur într-un spital din Suceava. Extenuat după două zile petrecute pe drum, bărbatul a aţipit pentru câteva secunde, timp suficient pentru ca maşina lui, un Volkswagen Jetta, să ajungă pe contrasens şi să se izbească frontal într-o camionetă. În urma impactului, fetiţa lui, de cinci ani, a suferit răni grave, ajungând la spital.

Tot anul trecut, însă, în octombrie, un alt bărbat a adormit la volan, provocând un accident, la ieşirea din municipiul Suceava, pe drumul spre Botoşani. Un Renault înmatriculat în Botoşani a intrat pe contrasens, într-o curbă la dreapta, lovind frontal o autoutilitară ce venea din faţă. În urmă impactului, autoturismul din Botoşani a rămas suspendat pe unul dintre parapeţii de pe marginea drumului. În urma evenimentului, trei persoane au fost rănite.

În august 2016, un alt tânăr de 24 de ani, din Botoşani, a murit într-un cumplit accident de circulaţie produs în Germania, tot după ce a adormit la volan.

În acelaşi an, în iulie, din cauza oboselii a avut loc o tragedie, la Văculeşti. O familie din Baranca Hudeşti se întorcea acasă, de la Botoşani, unde mama fusese externată împreună cu băieţelul. Pe drum, şoferul, un tânăr din sat care avea permisul de puţin timp, a adormit la volan şi a pierdut controlul maşinii. Autoturismul a ieşit de pe şosea şi s-a oprit într-un copac. Impactul a fost atât de dur, încât tatăl copilului a rămas încarcerat, iar mama a intrat în comă. Băieţelul a fost aruncat de pe bancheta din spate în parbriz. Singurul care a scăpat cu leziuni uşoare a fost şoferul, care, însă, a intrat în stare de şoc la vederea celor întâmplate.

Poliţiştii spun că pentru a evita astfel de volan, şoferii nu ar trebuie să plece obosiţi la drum şi, la fiecare câteva ore de condus, să facă o pauză de câteva zeci de minute.

– Tudor CHIRIAC

 

+0 -0

1 COMENTARIU

  1. SA VEDEM DE ACUMA CE VA FI CU ACCIDENTELE , CIND POLITISTI SE VOR ANUNTA ANTICIPAT PE UNDE SUNT , SI SA NU FIE DERANJATI . Oare acesti legiuitori aiuriti aflati la timona tarii nici atita nu au invatat in viata ca ,, PISICA CU CLOPOTEI , NU PRINDE SORICEI ,, , parca e problema de gradinita , a uitai astia si gradinita o fi facut-o , ca facultatile , 4 ANI IN UNUL .

se încarcă...