19 + four =

A password will be e-mailed to you.

Protestele din cauza drumurilor distruse din judeţ capătă noi dimensiuni. Astfel, la începutul acestei săptămâni, un localnic din comuna Vorona a plantat porumb în gropile de pe drumul judeţean care leagă localitatea de Poiana şi mai departe spre Corni, pentru a atrage atenţie asupra faptului că acest sector este impracticabil. De altfel, locuitorii din această zonă se plâng că îşi strică maşinile, iar autorităţile nu fac decât să îi amăgească cu promisiuni că le vor rezolva problema.

„Ni se spune că drumul va fi asfaltat după ce se va termina implementarea proiectului de apă şi canalizare, dar noi nu ştim ce să mai credem, aşa ne amână de fiecare dată. Şi oricum este o mare problemă, fiindcă pe acest drum circulă maşini de mare tonaj, încărcate cu piatră, dacă nu se va face o restricţionare a traficului greu vom reveni la situaţia de acum. Sunt zile în care trec foarte multe asemenea vehicule, toate acestea ducând la degradarea sectorului de drum”, a spus o localnică.

 

Soluţii ineficiente promise de CJ

 

Conducerea Consiliului Judeţean, cea care are în administrare drumurile judeţene, promite că va interveni pe acest tronson în această toamnă. „Ştiu despre ce este vorba acolo, vom turna covor asfaltic la toamnă pe o porţiune de aproximativ cinci kilometri. Nu vom merge până la Corni, asfaltăm Vorona – Poiana-Sarafineşti”, a spus preşedintele CJ, Costică Macaleţi.

Potrivit acestuia, problema traficului greu nu va putea fi rezolvată, astfel că noul asfalt nu va rezista nici el prea mult. „Nu am ce să fac, dacă e să ne luăm după reguli şi le punem cântar agenţilor economici, nu mai cară nimeni balast. De exemplu drumul Corni – Baisa-Brehuieşti se află în aceeaşi situaţie, este stricat de camionagii, nu ai ce să le faci. O măsură drastică înseamnă să omori aceste afaceri”, a concluzionat Costică Macaleţi.

 

Salcâmi în gropi la Dângeni

 

Acesta nu este însă singurul protest organizat în această manieră în judeţ. În octombrie 2015, primarul comunei Dângeni, Cătălin Rotundu împreună cu alţi 42 de localnici au umplut gropile de pe sectorul de drum judeţean Dângeni – Mihălăşeni – Dobârceni – Ripiceni cu 300 de puieţi de salcâm pentru a atrage atenţia asupra situaţiei dezastroase în care se afla şoseaua.

La câteva săptămâni după protest sectorul de drum a fost asfaltat.

 

Protest şi în faţa Consiliului Judeţean

 

În urmă cu aproximativ o lună aproximativ 50 de locuitori ai comunelor Răuseni, Hlipiceni şi Todireni au protestat în faţa Consiliului Judeţean (CJ), sătui de starea jalnică a DJ 282, cel care străbate aceste localităţi. Aceştia au venit cu goarne şi pancarte prin care îşi exprimau nemulţumirea.

„Până la Răuseni ambulanţa face două ore, deşi sunt aproximativ 54 de kilometri de la Botoşani, iar dacă unul dintre noi face infarct nu avem nici o şansă de salvare. De fiecare dată când avem cazuri grave în localitate îi întrebăm pe cei de la ambulanţă de ce întârzie, iar aceştia spun că nu pot merge mai repede din cauza drumului”, a declarat unul dintre protestatari.

Autorităţile au declarat atunci că vor pune piatră pe aceste drumuri.

 

– Alexandru DOROFTEI

 

Apreciază calitatea articolului

EVALUAȚI ARTICOLUL -
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...
se încarcă...