spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăPrima PaginăDrum transformat în lan de porumb

Drum transformat în lan de porumb

Protestele din cauza drumurilor distruse din judeţ capătă noi dimensiuni. Astfel, la începutul acestei săptămâni, un localnic din comuna Vorona a plantat porumb în gropile de pe drumul judeţean care leagă localitatea de Poiana şi mai departe spre Corni, pentru a atrage atenţie asupra faptului că acest sector este impracticabil. De altfel, locuitorii din această zonă se plâng că îşi strică maşinile, iar autorităţile nu fac decât să îi amăgească cu promisiuni că le vor rezolva problema.

„Ni se spune că drumul va fi asfaltat după ce se va termina implementarea proiectului de apă şi canalizare, dar noi nu ştim ce să mai credem, aşa ne amână de fiecare dată. Şi oricum este o mare problemă, fiindcă pe acest drum circulă maşini de mare tonaj, încărcate cu piatră, dacă nu se va face o restricţionare a traficului greu vom reveni la situaţia de acum. Sunt zile în care trec foarte multe asemenea vehicule, toate acestea ducând la degradarea sectorului de drum”, a spus o localnică.

 

Soluţii ineficiente promise de CJ

 

Conducerea Consiliului Judeţean, cea care are în administrare drumurile judeţene, promite că va interveni pe acest tronson în această toamnă. „Ştiu despre ce este vorba acolo, vom turna covor asfaltic la toamnă pe o porţiune de aproximativ cinci kilometri. Nu vom merge până la Corni, asfaltăm Vorona – Poiana-Sarafineşti”, a spus preşedintele CJ, Costică Macaleţi.

Potrivit acestuia, problema traficului greu nu va putea fi rezolvată, astfel că noul asfalt nu va rezista nici el prea mult. „Nu am ce să fac, dacă e să ne luăm după reguli şi le punem cântar agenţilor economici, nu mai cară nimeni balast. De exemplu drumul Corni – Baisa-Brehuieşti se află în aceeaşi situaţie, este stricat de camionagii, nu ai ce să le faci. O măsură drastică înseamnă să omori aceste afaceri”, a concluzionat Costică Macaleţi.

 

Salcâmi în gropi la Dângeni

 

Acesta nu este însă singurul protest organizat în această manieră în judeţ. În octombrie 2015, primarul comunei Dângeni, Cătălin Rotundu împreună cu alţi 42 de localnici au umplut gropile de pe sectorul de drum judeţean Dângeni – Mihălăşeni – Dobârceni – Ripiceni cu 300 de puieţi de salcâm pentru a atrage atenţia asupra situaţiei dezastroase în care se afla şoseaua.

La câteva săptămâni după protest sectorul de drum a fost asfaltat.

 

Protest şi în faţa Consiliului Judeţean

 

În urmă cu aproximativ o lună aproximativ 50 de locuitori ai comunelor Răuseni, Hlipiceni şi Todireni au protestat în faţa Consiliului Judeţean (CJ), sătui de starea jalnică a DJ 282, cel care străbate aceste localităţi. Aceştia au venit cu goarne şi pancarte prin care îşi exprimau nemulţumirea.

„Până la Răuseni ambulanţa face două ore, deşi sunt aproximativ 54 de kilometri de la Botoşani, iar dacă unul dintre noi face infarct nu avem nici o şansă de salvare. De fiecare dată când avem cazuri grave în localitate îi întrebăm pe cei de la ambulanţă de ce întârzie, iar aceştia spun că nu pot merge mai repede din cauza drumului”, a declarat unul dintre protestatari.

Autorităţile au declarat atunci că vor pune piatră pe aceste drumuri.

 

– Alexandru DOROFTEI

 

Deja ai votat!
Articolul precedent
Articolul următor

2 COMENTARII

  1. Să ințeleg,domnule Macaleț , ca de dragul agenților economici incălcăm regullile.Puteți tolera traficul celor peste 100 de curse de mare tonaj, zilnic, pe aceasta șosea? Iarăși o declarație ce poate fi suspectată de o anumită formă de complicitate. Urmeaźă o altă campanie electorală!

  2. De asta cand e politia sau RAR-ul la Baisa stau camioanele incarcate cu mai mult decat in acte pe drumul Corni-ului si asteapta pana cand le da cineva prin statie ca au plecat autoritatile. Problema e ca se stie de neregului, insa, daca macaleti spune ca nu e bine sa se respecte regulile, nu ai ce sa le faci. Poate citesc si camionagii mesajul dlui macaleti si nu mai stau degeaba sa astepte in varful dealului, pot sa mearga linistiti, macaleti vegheaza la prosperitatea afacerilor patronilor, caci nu e bine ca,cantarul sa arate o valoare mai mare decat in acte. Bani cat mai multi la cei care strica drumurile, masinile catatenilor care circula pe acolo, si sanatatea locuitorilir care mereu inghit praful starnit.
    Apropos, d-ne Macaleti, exista o ruta ocolitoare, pe camp, ca un fel de sosea de centura, asfaltata, de la balastiera Corni catre drumul national Botosani-Suceava, cu iesire la Vladeni, insa, nu-i asa, apar cheltuieli mai mari pentru 15 km. in plus pentru camionagii, iar interesele catorva oameni trebuie protejate. Dar daca nici primarul Corni-ului nu se implica, ce sa-i mai ceri sefului de la CJ.

Botoșani
cer fragmentat
12.7 ° C
12.8 °
11.6 °
93 %
1.7kmh
56 %
joi
17 °
vin
13 °
sâm
18 °
Dum
19 °
lun
19 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...