sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăPrima PaginăValoare validată de bacalaureat

Valoare validată de bacalaureat

Trei absolvenţi ai Liceului „Regina Maria” din Dorohoi au poziţionat judeţul Botoşani în rândul judeţelor care au elevi cu media 10 la Bacalaureat. Cei trei tineri au încheiat parcursul liceal cu un rezultat de excepţie, lucru care a adus un plus de imagine liceului unde au învăţat, municipiului Dorohoi, dar şi sistemului educaţional botoşănean.

Elevii cu 10 pe linie sunt Roxana Flavia Ghicioc, Andrei Alexandru Hriţcu şi Bianca Streteanu.

„Scopul meu nu a fost acela de a obţine o medie perfectă, însă la vederea rezultatelor, mi-am dat seama că ele sunt dovada celor patru ani de liceu munciţi. Consider că succesul este ceea ce devii, nu ceea ce obţii, drumul spre performanţă fiind mult mai important decât rezultatul în sine”, a declarat Roxana Flavia Ghicioc.

Ea intenţionează să urmeze cursurile Facultăţii de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologica Informaţiei din cadrul Universităţii Politehnice Bucureşti. Acest lucru a motivat-o să se pregătească mult la matematică şi fizică, deoarece va susţine examenul de admitere la aceste două materii.

„Pe viitorii elevi de clasa a XII-a îi rog ca în tot ceea ce vor face să pună suflet şi să înveţe din dorinţa de a şti mai multe, nu de a obţine note mari, deoarece acestea nu ne definesc ca oameni”, a concluzionat tânăra.

 

„Secretul unei asemenea performanţe este perseverenţa”

 

Andrei Alexandru Hriţcu se mândreşte cu performanţa de a obţine la examenul maturităţii 10 pe linie. „La aflarea rezultatelor am rămas surprins. Nu zic că nu meritam, oricât de modest aş încerca să fiu, dar chiar la toate probele să iau 10.00, nu mă aşteptam. Consider că secretul unei asemenea performanţe este perseverenţa, seriozitatea şi constanţa la învăţătură. Mulţumesc tuturor cadrelor didactice de la Liceul “Regina Maria” Dorohoi care m-au motivat şi susţinut în obţinerea acestui rezultat!”, a precizat el.

Ca şi Flavia, Andrei Alexandru a lucrat mai mult la matematică şi fizică pentru că la aceste discipline va susţine examen pentru admiterea la o facultate din domeniul militar, pentru că îi place ordinea şi disciplina.

 

Etapă încheiată cu laurii succesului

 

Bianca Streteanu susţine că media maximă la bacalaureat reprezintă o încununare a muncii din cei 12 ani de şcoală. Ea nu şi-a propus să ia media maximă, deoarece i se părea „un orizont extrem de greu, dacă nu imposibil de atins”. „Nu pot să exprim în cuvinte amalgamul de sentimente ce m-a înfiorat la aflarea rezultatelor: un amestec de emoţii, de extaz. Trăiesc împlinirea în toate luminile şi culorile ei şi sper că parcursul meu va fi la fel de luminat şi splendid ca până acum, pavat cu laurii succesului”, a spus Bianca Streteanu.

Ea este decisă să dea la medicină, cu convingerea că succesul o va însoţi şi pe acest drum.

„Le mulţumesc totodată profesorilor care au vegheat la formarea mea şi sper ca performanţa noastră a contribuit la validarea valorii incontestabile a liceului, cât şi a oraşului”, a concluzionat Bianca Streteanu.

 

– Virginia CONSTANTINIU

 

Deja ai votat!

5 COMENTARII

  1. Felicitari celor cu merite deosebite la bacalaureat ! Ma ingrijoreaza urmatoarea situatie : In invatamantul primar toti copiii au rezultate exceptionale . in invatamantul gimnazial cei mai multi dintre ei au rezultate mediocre iar cu media 2 (doi ) te inscrii si la liceu ! In liceu acesti elevi primesc bani de-a moaca atat ei cat si profesorii ca sa auzi ca nici macar nu se prezinta la bacalaureat ! Chiar trebuie sa faca liceul tot prostul sau este vorba de capital electoral ?

  2. Dar cum,din Municipiul BOTOSANI nici unul?Poate este vreo greseala.Sint atitea ce se vad mari… de la cele doua Licee reprezentative Municipiului.De data,jos palaria pt.DOROHOI!Felicitari! Si ei duc traditia,cind erau reprezentativi si in alte domenii.Inca o data,Felicitari!

Botoșani
cer fragmentat
14 ° C
16.5 °
13.6 °
44 %
5.1kmh
71 %
sâm
14 °
Dum
14 °
lun
6 °
mar
13 °
mie
19 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

În vremurile astea de război e mai bine să fii prevăzător și să umbli cu casa la tine.

EDITORIAL

În urmă cu ceva timp, la o oră de maximă audiență, un important post de televiziune național ne aducea la cunoștință – în urma...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...