fifteen + 3 =

A password will be e-mailed to you.

Trei absolvenţi ai Liceului „Regina Maria” din Dorohoi au poziţionat judeţul Botoşani în rândul judeţelor care au elevi cu media 10 la Bacalaureat. Cei trei tineri au încheiat parcursul liceal cu un rezultat de excepţie, lucru care a adus un plus de imagine liceului unde au învăţat, municipiului Dorohoi, dar şi sistemului educaţional botoşănean.

Elevii cu 10 pe linie sunt Roxana Flavia Ghicioc, Andrei Alexandru Hriţcu şi Bianca Streteanu.

„Scopul meu nu a fost acela de a obţine o medie perfectă, însă la vederea rezultatelor, mi-am dat seama că ele sunt dovada celor patru ani de liceu munciţi. Consider că succesul este ceea ce devii, nu ceea ce obţii, drumul spre performanţă fiind mult mai important decât rezultatul în sine”, a declarat Roxana Flavia Ghicioc.

Ea intenţionează să urmeze cursurile Facultăţii de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologica Informaţiei din cadrul Universităţii Politehnice Bucureşti. Acest lucru a motivat-o să se pregătească mult la matematică şi fizică, deoarece va susţine examenul de admitere la aceste două materii.

„Pe viitorii elevi de clasa a XII-a îi rog ca în tot ceea ce vor face să pună suflet şi să înveţe din dorinţa de a şti mai multe, nu de a obţine note mari, deoarece acestea nu ne definesc ca oameni”, a concluzionat tânăra.

 

„Secretul unei asemenea performanţe este perseverenţa”

 

Andrei Alexandru Hriţcu se mândreşte cu performanţa de a obţine la examenul maturităţii 10 pe linie. „La aflarea rezultatelor am rămas surprins. Nu zic că nu meritam, oricât de modest aş încerca să fiu, dar chiar la toate probele să iau 10.00, nu mă aşteptam. Consider că secretul unei asemenea performanţe este perseverenţa, seriozitatea şi constanţa la învăţătură. Mulţumesc tuturor cadrelor didactice de la Liceul “Regina Maria” Dorohoi care m-au motivat şi susţinut în obţinerea acestui rezultat!”, a precizat el.

Ca şi Flavia, Andrei Alexandru a lucrat mai mult la matematică şi fizică pentru că la aceste discipline va susţine examen pentru admiterea la o facultate din domeniul militar, pentru că îi place ordinea şi disciplina.

 

Etapă încheiată cu laurii succesului

 

Bianca Streteanu susţine că media maximă la bacalaureat reprezintă o încununare a muncii din cei 12 ani de şcoală. Ea nu şi-a propus să ia media maximă, deoarece i se părea „un orizont extrem de greu, dacă nu imposibil de atins”. „Nu pot să exprim în cuvinte amalgamul de sentimente ce m-a înfiorat la aflarea rezultatelor: un amestec de emoţii, de extaz. Trăiesc împlinirea în toate luminile şi culorile ei şi sper că parcursul meu va fi la fel de luminat şi splendid ca până acum, pavat cu laurii succesului”, a spus Bianca Streteanu.

Ea este decisă să dea la medicină, cu convingerea că succesul o va însoţi şi pe acest drum.

„Le mulţumesc totodată profesorilor care au vegheat la formarea mea şi sper ca performanţa noastră a contribuit la validarea valorii incontestabile a liceului, cât şi a oraşului”, a concluzionat Bianca Streteanu.

 

– Virginia CONSTANTINIU

 

Apreciază calitatea articolului

EVALUAȚI ARTICOLUL -
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...