vineri, aprilie 19, 2024
AcasăPrima PaginăBătrână lovită pe trotuar de un BMW

Bătrână lovită pe trotuar de un BMW

O bătrână a ajuns, ieri, la spital după ce a fost lovită de o maşină, pe un trotuar din municipiul Botoşani. Femeia, în vârstă de 85 de ani circula pe trotuar, în zona staţiei de taxi de la Casa Cărţii, iar la un moment dat şoferul unui BMW cu numere de înmatriculare din alt judeţ, care mergea cu maşina cu spatele a dat peste ea. Când a realizat ce a făcut şoferul a fugit de la faţa locului. Martorii spun că în maşină, alături de şofer, se mai aflau o femeie cu un copil, care i-a cerut şoferului să plece chiar dacă a văzut-o pe bătrână lovită.

Victima a căzut pe asfalt, lovindu-se puternic cu capul de o bordură, astfel că la faţa locului a fost dirijat un echipaj cu medic de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA), care i-a acordat îngrijiri, după care a transportat-o la spital.

„Pacienta a suferit un traumatism cranio cerebral, cu un hematom voluminos în regiunea occipitală, traumatism coloană cervicală şi dorso lombară. A fost stabilizată, după care transportată la Urgenţe”, a precizat Cristian Simionescu, medic primar în cadrul SJA Botoşani.

 

Şofer identificat de poliţişti

 

Poliţiştii au început imediat căutările pentru a da de şoferul fugar, acesta fiind identificat la câteva ore după incident. Acesta are 23 de ani şi s-a ales cu dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie. De asemenea poliţiştii au demarat o anchetă pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care a avut loc accidentul rutier.

 

Accidente tragice produse de tineri

 

Şoferii tineri demonstrează aproape zilnic că sunt un pericol public prin ravagiile pe care le fac pe şosele, ducând România în topurile accidentelor la nivel european. Aspectul îi îngrijorează pe oamenii legii, care le-au cerut socoteală instructorilor auto. Aceştia din urmă au dat, însă, vina pe psihologi, care ar da prea uşor avizele pentru urmarea şcolilor de şoferi.

De altfel, majoritatea în accidentelor grave din ultimii ani au fost implicaţi şoferi tineri.

În primăvara acestui an, un Audi condus de un tânăr de 21 de ani a spulberat două femei ce se aflau pe marginea drumului în localitatea Cătămărăşti Deal. Deşi femeile se aflau neregulamentar pe şosea, martorii spun că băiatul circula cu o viteză mult peste cea legală.

Un alt accident cumplit a avut loc în urmă cu un an, când un bărbat de 39 de ani, ce se adăpostea de ploaie în staţia de tramvai din faţa sediului de la Permise, a fost lovit în plin de un Volkswagen Passat condus de un tânăr de 19 ani şi scăpat de sub control. Autoturismul a pus la pământ un panou publicitar, staţia de tramvai, după care s-a rostogolit pe şosea. În urma impactului, pietonul a fost aruncat într-un zid din apropiere.

„Trebuie să fim cu ochii în patru la şoferii începători, cu experienţă redusă, care comit greşeli la volan din cauza neatenţiei sau a inconştienţei. Cele mai frecvente cauze de producere a accidentelor rutiere sunt neadaptarea vitezei la condiţiile de drum, neacordarea priorităţii de trecere, folosirea telefonului mobil de către conducătorul auto aflat la volan, consumul de alcool, oboseala, agresivitatea în trafic”, a declarat un poliţist botoşănean.

 

– Tudor CHIRIAC

Deja ai votat!
Articolul precedent
Articolul următor
Botoșani
cer fragmentat
9.5 ° C
10.5 °
9.4 °
74 %
4kmh
77 %
vin
8 °
sâm
15 °
Dum
10 °
lun
12 °
mar
15 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doina Federovici, de la începutul primăverii, când încă nu știa că anunțase cu patru ani înainte că nu va candida decât pentru un mandat.

EDITORIAL

Idioțenia cu armata obligatorie este o temă foarte dragă atât românașilor de rând, cât și politicienilor, iar în ultima vreme discuțiile pe marginea subiectului...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...