five + five =

A password will be e-mailed to you.

O bătrână a ajuns ieri la spital în stare critică, după ce a fost la un pas de a avea parte de un sfârşit cumplit. În vârstă de 74 de ani, femeia a fost aproape să ardă de vie în propriul pat. Nenorocirea a avut loc într-un bloc din Dorohoi. Femeia locuieşte la etajul unu, iar la un moment dat vecinii au simţit miros de fum şi au apelat serviciul 112.

La faţa locului s-au deplasat două autospeciale cu apă şi spumă din cadrul Detaşamentului de Pompieri Dorohoi, care au găsit-o pe femeie în mijlocul flăcărilor care au cuprins patul, pătura cu care era învelită şi mobilierul din dormitor. „Incendiul se propaga în dormitor, cu posibilitate de extindere la întregul apartament. Proprietara apartamentului a fost scoasă de urgenţă de pompieri şi predată echipajului de ambulanţă”, a precizat plutonier adjunct Laurenţiu Grămescu, şef tură intervenţie Detaşamentul de Pompieri Dorohoi.

Femeia a fost imediat preluată de echipajul medical al Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) ajuns la faţa locului, primind primul ajutor, după care a fost transferată de urgenţă la Botoşani. „Este vorba despre o pacientă de sex feminin, ce prezintă arsuri de gradele III-IV pe 20% din suprafaţa corpului, starea fiind gravă”, a precizat medicul Mariana Carp, din cadrul SJA Dorohoi.

Potrivit vecinilor, femeia, care este paralizată pe partea stângă, nu a putut să se apere de flăcările care au cuprins pătura cu care era învelită, astfel că a suferit arsuri grave pe partea superioară dreaptă a corpului. Se pare că pătura s-a aprins în urma unui scurtcircuit produs la un aparat care era pornit lângă pat.

Femeia a fost preluată de medicii de la Botoşani, fiind internată pe secţia de Terapie Intensivă.

La faţa locului s-a deplasat şi un echipaj de poliţie, un echipaj al Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă, reprezentanţi ai DelGaz.

– Tudor CHIRIAC

 

Apreciază calitatea articolului

EVALUAȚI ARTICOLUL -
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...