two × 1 =

O nouă parola a fost trimisă către email-ul tău.

Botoşănenii sunt poluaţi de tot mai multe rable. O spun nu doar şoferii şi pietonii, dar şi controalele efectuate de oamenii legii. Astfel, în perioada 18-19 iulie, poliţiştii rutieri, în colaborare cu reprezentanţii Registrului Auto Român, au efectuat o acţiune având drept scop reducerea numărului accidentelor cu consecinţe grave produse pe fondul stării tehnice a autovehiculelor.

Poliţiştii au acţionat pe principalele drumuri naţionale şi judeţene, fiind controlate 235 de autovehicule. La finalul celor două zile de controale s-au acordat, în total, nu mai puţin de 180 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care 15 pentru nereguli constatate la sistemul de iluminare, trei pentru lipsa inspecţiei tehnice periodice şi nouă pentru alte defecţiuni tehnice.

Totodată, au fost retrase şi 17 certificate de înmatriculare. „Poliţiştii rutieri sunt prezenţi în trafic în fiecare zi pentru prevenirea şi reducerea riscului rutier, prin sancţionarea nerespectării normelor de circulaţie prevăzute de legislaţia în vigoare”, a precizat inspectorul Maria Carp, purtătorul de cuvânt al IJP Botoşani.

 

Maşini cumpărate cu jumătate de salariu

 

După eliminarea timbrului de mediu, de la 1 februarie 2017, angajaţii Serviciului de Permise lucrează la foc automat pentru a face faţă cererilor miilor de botoşăneni care vor să-şi înmatriculeze maşinile. Marea problemă o reprezintă însă vechimea autoturismelor, care sunt „cosmetizate” cât să treacă la limită controalele RAR.

Practic, s-a ajuns în situaţia în care, pentru prima dată, un român poate să-şi cumpere o maşină chiar şi cu jumătate de salariu, fără prea mari eforturi, în târgurile auto fiind şi oferte de maşini scoase la vânzare pentru 300-500 de euro, chiar dacă majoritatea au preţuri peste 1.000 de euro.

În primele patru luni de la scoaterea timbrului de mediu, în judeţ s-au înmatriculat de aproape patru ori mai multe maşini faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent. Dintre cele 5.200 de maşini înmatriculate în municipiu de la 1 februarie 2017, peste 90% sunt cumpărate la mâna a doua, majoritatea fiind fabricate între 1990-2003.

 

Avalanşă de maşini în service-uri

 

Cu o avalanşă de maşini aduse la reparat se confruntă şi reprezentanţii service-urilor. „Din cauza stării foarte proaste a autovehiculelor aduse din străinătate, avem foarte multe cereri de la cei care vor să achiziţioneze o maşină şi suntem aglomeraţi”, a declarat reprezentantul unui service auto.

Botoşănenii care preferă să achiziţioneze de pe internet autovehicule au de unde alege, oferta fiind bogată în rable ce pot fi cumpărate chiar şi cu 1.500-2.500 lei. Din cauza numărului foarte mare de maşini care au intrat în ultima perioada în circulaţie, la Botoşani şi numărul accidentelor a crescut.

 

– Tudor CHIRIAC

 

se încarcă...

Apreciază calitatea articolului

7 VOTURI - MEDIE: 3,57
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Se încarcă...