spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăPrima PaginăStrăzi sufocate cu mii de rable

Străzi sufocate cu mii de rable

Botoşănenii sunt poluaţi de tot mai multe rable. O spun nu doar şoferii şi pietonii, dar şi controalele efectuate de oamenii legii. Astfel, în perioada 18-19 iulie, poliţiştii rutieri, în colaborare cu reprezentanţii Registrului Auto Român, au efectuat o acţiune având drept scop reducerea numărului accidentelor cu consecinţe grave produse pe fondul stării tehnice a autovehiculelor.

Poliţiştii au acţionat pe principalele drumuri naţionale şi judeţene, fiind controlate 235 de autovehicule. La finalul celor două zile de controale s-au acordat, în total, nu mai puţin de 180 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care 15 pentru nereguli constatate la sistemul de iluminare, trei pentru lipsa inspecţiei tehnice periodice şi nouă pentru alte defecţiuni tehnice.

Totodată, au fost retrase şi 17 certificate de înmatriculare. „Poliţiştii rutieri sunt prezenţi în trafic în fiecare zi pentru prevenirea şi reducerea riscului rutier, prin sancţionarea nerespectării normelor de circulaţie prevăzute de legislaţia în vigoare”, a precizat inspectorul Maria Carp, purtătorul de cuvânt al IJP Botoşani.

 

Maşini cumpărate cu jumătate de salariu

 

După eliminarea timbrului de mediu, de la 1 februarie 2017, angajaţii Serviciului de Permise lucrează la foc automat pentru a face faţă cererilor miilor de botoşăneni care vor să-şi înmatriculeze maşinile. Marea problemă o reprezintă însă vechimea autoturismelor, care sunt „cosmetizate” cât să treacă la limită controalele RAR.

Practic, s-a ajuns în situaţia în care, pentru prima dată, un român poate să-şi cumpere o maşină chiar şi cu jumătate de salariu, fără prea mari eforturi, în târgurile auto fiind şi oferte de maşini scoase la vânzare pentru 300-500 de euro, chiar dacă majoritatea au preţuri peste 1.000 de euro.

În primele patru luni de la scoaterea timbrului de mediu, în judeţ s-au înmatriculat de aproape patru ori mai multe maşini faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent. Dintre cele 5.200 de maşini înmatriculate în municipiu de la 1 februarie 2017, peste 90% sunt cumpărate la mâna a doua, majoritatea fiind fabricate între 1990-2003.

 

Avalanşă de maşini în service-uri

 

Cu o avalanşă de maşini aduse la reparat se confruntă şi reprezentanţii service-urilor. „Din cauza stării foarte proaste a autovehiculelor aduse din străinătate, avem foarte multe cereri de la cei care vor să achiziţioneze o maşină şi suntem aglomeraţi”, a declarat reprezentantul unui service auto.

Botoşănenii care preferă să achiziţioneze de pe internet autovehicule au de unde alege, oferta fiind bogată în rable ce pot fi cumpărate chiar şi cu 1.500-2.500 lei. Din cauza numărului foarte mare de maşini care au intrat în ultima perioada în circulaţie, la Botoşani şi numărul accidentelor a crescut.

 

– Tudor CHIRIAC

 

Deja ai votat!
Articolul precedent
Articolul următor

4 COMENTARII

  1. toti au de castidat;mecaniciii auto, tinichigii, taxele catre stat, benzinariile, electricienii auto si nu in ultimul rand conducatorii auto care nu mai trebuie sa foloseasca mijloacele de transport primitive (gen maxi – taxi unde se inghesuie oamenii, cred ca sunt singurele din tara),cu doua linii de tramvai amarate fara AC.Toata lumea sa-si cumpere masini caci asta inseamna progres.Nu stiu cate accidente sunt anual din cauza masinilor uzate moral.Mare majoritate a accidentelor sunt din cauza vitezei, a drumurilor proasre, a neatentiei sau consum de alcool

  2. Tramvaiele din botosani nu sunt rable?Sau masinile de carat gunoiul?Sau tractoarele U650 folosite de societatile din subordinea primariei?De ce va legati doar de masinile personale SH si nu de toti??Guvernantii nostri(PSDistii votati covarsitor de conjudetenii nostri)au cumparat avioane SH din Portugalia si au prezentat acest lucru ca o mare realizare!!Motivatia SH-lipsa banilor.De ce atunci cand cineva cu un salariu mediu isi cumpara o masina SH e de luat in ras??Explicati-mi acest paradox domnule Chiriac. PS-ce masina detineti?As fi foarte curios sa stiu daca ati cumparat-o noua sau sunteti doar ”lupul moralist”!

Botoșani
cer acoperit de nori
19.8 ° C
20 °
15.5 °
47 %
0.9kmh
100 %
joi
19 °
vin
13 °
sâm
18 °
Dum
19 °
lun
19 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...